Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Sticky toffee pudding Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mix   
Πέμπτη, 16/09/10
image8_420

Ολοι λενε πως η κουζινα της Βρετανιας δεν αξιζει. Σαν φοιτητης λοιπον ηρθα κι εγω "αντιμετωπος" με αυτη την κουζινα. Ανακαλυψα ομως πως δεν ειναι ολα και τοσα αισχρα. Σας δινω λοιπον μια βρετανικη πουτιγκα φτιαγμενη με χουρμαδες και σως καραμελας, οπως ακριβως την εδειξαν στο BBC... Ελπιζω να την λατρεψετε οσο κι εγω!!!

Υλικα
Χρονος προετοιμασιας: 30 λεπτα
Χρονος ψησιματος: 20 λεπτα
Σερβιρει: 6 ατομα 

Για την πουτιγκα:

  • 55γρ. βουτυρο
  • 170γρ. μαυρη ζαχαρη
  • 1 κ. σουπας μελι
  • 2 μεγαλα αυγα
  • 2 κ. σουπας πετιμεζι
  • 200γρ. αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 200γρ αποξηραμενοι χουρμαδες, χωρις τα κουκουτσια τους
  • 290γρ. βραστο νερο
  • 1 κ. σουπας μαγειρικη σοδα
  • μισο κουταλακι εκχυλισμα βανιλιας, ή ενα κουταλακι σκονη

Για την σως καραμελας:

  • 110ml κρεμα γαλακτος
  • 55γρ. βουτυρο
  • 55γρ. μαυρη ζαχαρη
  • 2 κ. σουπας πετιμεζι
  • 1 κ. σουπας μελι
Εκτελεση

Φτιαχνετε την πουτιγκα:

  • Χτυπατε στο μιξερ την ζαχαρη και το βουτυρο μαζι μεχρι να ασπρισει και ν' αφρατεψει.
  • Σιγα σιγα προσθετετε το μελι, το πετιμεζι και τ' αυγα μεχρι να γινει ενα λειο μιγμα.
  • Χαμηλωνετε την ταχυτητα, ριχνετε το αλευρι κι ανακατευετε καλα. Στο ενδιαμεσο, χτυπατε στο μπλεντερ τους χουρμαδες με το βραστο νερο μεχρι να γινουν πουρες.
  • Στην συνεχεια ριχνετε την βανιλια και την σοδα στους πολτοποιημενους χουρμαδες και μετα το ανακατευετε μαζι με τη ζυμη.
  • Χωριστε το μιγμα σε 6 ατομικα πυριμαχα μπολακια και ψηστε τα κεκακια σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους Κελσιου για 20-25 λεπτα μεχρι να ψηθει και να ροδισει η επιφανεια τους.

Φτιαχνετε την σως καραμελας:

  • Απλα βαλτε ολα τα υλικα σε ενα μικρο κατσαρολακι και βραστε τα για 1-2 λεπτα ανακατευοντας συχνα.

Σερβιρισμα:

  • Ξεφορμαρετε τις ατομικες πουτιγκες. Τις περιχυνετε με την σως καραμελας και σερβιρετε με μια μπαλα παγωτο βανιλια
φωτογραφία : nookandpantry.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7736
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 19-09-2010 19:21
 
Από τα υλικά και τη φωτογραφία πρέπει να είναι πολύ καλη η συνταγή σου. Με την πρώτη ευκαιρία θα τη δοκιμάσω
 
voula
2. 20-09-2010 10:41
 
Είναι γνωστό ότι οι Άγγλοι φημίζονται για τις πουτίγκες τους... Θυμήθηκα και ένα επεισόδιο με τον Φρου-Φρου (τί θυμάμαι η γυναίκα!!!-λόγω ηλικίας είναι μη με παρεξηγείτε!) που την έλεγε "πατιγκούλα" και παρακαλούσε τον μάστορα να του την φτιάξει! Χα-χα-χα πολύ γέλιο!!! Λοιπόν στο θέμα μας : είναι πολύ καλή η συνταγή σου mix. Θα εκτελεστεί σύντομα και είμαι σίγουρη πως θα επαναλαμβάνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, τα κρύα απογεύματα με ζεστό τσαγάκι... Ευχαριστούμε! :)
 
nayia
3. 21-09-2010 08:15
 
Με την καραμέλα δεν έχουμε καθόλου καλές σχέσεις :sigh , αλλά ξέρω κάποιους που κάνουν κάπως έτσι :eek :eek :eek στο άκουσμά της :grin  
Έχω όμως μια απορία, το πετιμέζι με τι μπορώ να το αντικαταστήσω, μιας και δεν έχω? Είναι κρίμα να πάω να αγοράσω για μερικές κουταλιές που θέλει η συνταγή.
 
Flora
4. 21-09-2010 18:05
 
Χαιρομαι που σας αρεσει η συνταγη. Φλωρα θα ελεγα αν θελεις να αντικαταστησεις το πετιμεζι να διαλυσεις απλα ζαχαρη σε νερο. Αφου και το πετιμεζι γλυκαντικο ειναι. Το καλο του ειναι πως ειναι φυσικα γλυκο απο τον χυμο των σταφυλιων χωρις προσθηκη ζαχαρης.
 
mix

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 19/09/10 )