Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό κιμά κοκκινιστό (με μπεικον και χαλουμι (χριστινα Β.)
Ρολό κιμά κοκκινιστό (με μπεικον και χαλουμι (χριστινα Β.) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xrivoul   
Σάββατο, 18/09/10
Υλικά

Για το ρολό

  • 1 κιλο κιμα χοιρινο 
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • 2 σκελιδες σκορδο 
  • 1 ματσακι μαιντανο
  • 1 ντοματα σφιχτη
  • 3/4 φλυντζανιου φρυγανια τριμμενη
  • 1/4 φλυντζανιου ελαιολαδο
  • αλατοπιπερο 

Για τη γέμιση

  • χαλουμι 
  • φετες μπεικον

Για τη σάλτσα

  • 3 ντοματες ωριμες τριμμενες
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • 1 μπαστουνι κανελα
  • 2 κ.γ πελτες 
  • 1/4 κονιακ ή λευκο κρασι 
Εκτέλεση
  • Βαζουμε τα υλικα του ρολου και τα ζυμωνουμε. Βαζουμε  το μιγμα στο ψυγειο να σκληρυνει και να ενωθουν καλα τα υλικα
  • Ψηνουμε ή στο γκριλ ή στην σχαρα ή και στην τοστιερα το μπεικον και το χαλουμι μεχρι να παρουν λιγο χρωμα και λιγο αρωμα ψητουρας!!!
  • Ανοιγουμε τον κιμα και βαζουμε στην ακρη οσο θελουμε σε ποσοτητα χαλουμι και μπεικον και τυλιγουμε σε ρολο...
  • Βαζουμε λαδι σε τηγανι και οταν καψει ριχνουμε το σκορδο και σωταρουμε το ρολο να παρει χρωμα απο ολες τις πλευρες...
  • Ριχνουμε και τον πελτε στο λαδι και σβηνουμε με 1/4 κονιακ ή λευκο κρασι
  • Ριχνουμε την τριμμενη ντοματα και την κανελλα και χαμηλωνουμε φωτια μεχρι να δεσει η σαλτσα. Προσθετουμε αν χρειαστει λιγο νερο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6810
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 21-09-2010 11:58
 
ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΈς ΓΛΥΚΕΙΆ ΜΟΥ, ΑΛΛΆ, ΤΌΣΟ ΜΕΓΆΛΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΌ ΡΟΛΌ ΨΉΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΆΝΙ ΜΕ ΤΌΣΑ ΛΊΓΑ ΥΓΡΆ; ΚΑΙ ΞΕΣΚΈΠΑΣΤΟ; ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,,, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,,,!
 
pastaflora
2. 21-09-2010 13:45
 
φιλη εχεις δικιο ξεχασα να αναφερω πως την ποσοτητα αυτη των υλικων την κανω σε ταψι οταν ειναι για καποιο τραπεζι πανω στο ματι της κουζινας και μετα το βαζω στο φουρνο στο γκριλ...στο τηγανι για πιο μικρη ποσοτητα τα μισα υλικα..οσο για τα υγρα οι τρεις ωριμες ντοματες βγαζουν αρκετα υγρα και παντα μαγειρευουμε σε σιγανη φωτια..αν χρειαστει και αλλο υγρο προσθετουμε στιμμενη ντοματα και ποτε νερο γιατι χανετε μεγαλο ποσοστο της γευσης
 
xrivoul
3. 25-09-2010 11:10
 
οταν ειναι για τραπεζι ειπες το βαζεις σε ταψι πανω στο ματι της κουζινας και μετα στο φουρνο, οση ωρα θελει πεπιπου και σε τι βαθμους?
 
twins
4. 27-09-2010 13:26
 
panw sto mati to gurizw sto ladi mexri na kenei krousta meta rixnw thn ntomata ktl.. mexri na perei mia vrash kai meta fourno sto gkril sthn xamhlh sxara mexri na desei omorfa h saltsa
 
xrivoul
5. 27-09-2010 13:28
 
stous 200C gia kana misawro peripou
 
xrivoul
6. 27-09-2010 22:41
 
ακούγεται φανταστικό!!!!
 
lilalo
7. 28-09-2010 14:17
 
den uparxei periptwsh na mhn aresei se opoion to dokimasei...egguhsh ;)
 
xrivoul

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 25/01/11 )