Υλικά Για το ρολό - 1 κιλο κιμα χοιρινο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 2 σκελιδες σκορδο
- 1 ματσακι μαιντανο
- 1 ντοματα σφιχτη
- 3/4 φλυντζανιου φρυγανια τριμμενη
- 1/4 φλυντζανιου ελαιολαδο
- αλατοπιπερο
Για τη γέμιση Για τη σάλτσα - 3 ντοματες ωριμες τριμμενες
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1 μπαστουνι κανελα
- 2 κ.γ πελτες
- 1/4 κονιακ ή λευκο κρασι
Εκτέλεση
- Βαζουμε τα υλικα του ρολου και τα ζυμωνουμε. Βαζουμε το μιγμα στο ψυγειο να σκληρυνει και να ενωθουν καλα τα υλικα
- Ψηνουμε ή στο γκριλ ή στην σχαρα ή και στην τοστιερα το μπεικον και το χαλουμι μεχρι να παρουν λιγο χρωμα και λιγο αρωμα ψητουρας!!!
- Ανοιγουμε τον κιμα και βαζουμε στην ακρη οσο θελουμε σε ποσοτητα χαλουμι και μπεικον και τυλιγουμε σε ρολο...
- Βαζουμε λαδι σε τηγανι και οταν καψει ριχνουμε το σκορδο και σωταρουμε το ρολο να παρει χρωμα απο ολες τις πλευρες...
- Ριχνουμε και τον πελτε στο λαδι και σβηνουμε με 1/4 κονιακ ή λευκο κρασι
- Ριχνουμε την τριμμενη ντοματα και την κανελλα και χαμηλωνουμε φωτια μεχρι να δεσει η σαλτσα. Προσθετουμε αν χρειαστει λιγο νερο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8629 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |