Υλικά: - 2 μεγάλες γλώσσες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια
- 12 ελιές καλαμών σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. γαλέτα
- 3-4 κ.σ. λάδι
- λίγο λευκό κρασί
Εκτέλεση: - Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ρίγανη και τη λιαστή. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σούπας νερό, λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μείνει με το λαδάκι.
- Βάζουμε τις γλώσσες σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάζουμε από πάνω τους το μείγμα και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα. Ρίχνουμε λίγο κρασί χωρίς να πέσει επάνω στο ψάρι, ίσα να βραχεί ο πάτος του ταψιού και ψήνουμε στους 200ο για 35 περίπου λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά μπορούμε να ψήσουμε με αέρα αν έχει πολλά υγρά.
Δεν αλατίζουμε τίποτα καθώς η κάπαρη και οι ελιές είναι ήδη αλμυρά. Παρ’ όλαυτά αν θέλετε να αλατίσετε, δοκιμάστε το μείγμα πρώτα. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8873 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |