Ένα φαγητό που η μάνα μου το κάνει τον χειμώνα κάθε Κυριακή (όταν δεν έχει λαγό στιφάδο λόγο κυνηγού στην οικ.) και γίνετε και με χοιρινό αλλά και με μοσχάρι. Υλικά - 1 λάχανο
- Χοιρινό ότι μέρος θέλετε
- 3 τομάτες στον τρίφτη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγο κανέλα
- Δαφνόφυλλα
- Μπαχάρι
- Καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση - Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο και όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το λάχανο και όταν μαραθεί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και τα μπαχαρικά
- Το αφήνουμε να πάρει μία βράση περίπου 30 λεπτά (προσθέτοντας λίγο νερό), ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για καμιά ώρα.
- Όταν πάρει καλό χρώμα από πάνω και σωθούν τα πολλά υγρά το φαγητό είναι έτοιμο
Αλάτι-πιπέρι κανονική ποσότητα, κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο αρκετούτσικο, δαφνόφυλλα κανονική ποσότητα Στο σερβίρισμα ρίξτε από πάνω λίγο λεμόνι και οπωσδήποτε φέτα Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 19442 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |