Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί Σερβικό (Pogacha) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 21/09/10
__05
Σε πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι του καλού μου, στα Βαλκάνια, έφαγε αυτό το καταπληκτικό ψωμάκι. Όταν επέστρεψε μου το περιέγραφε με τέτοια λαχτάρα που δεν είχα άλλο παρά να κάνω μια έρευνα στο ίντερνετ και να βρω τη συνταγή για να του το φτιάξω. Λέγεται Pogacha και απ΄ότι διαπίστωσα είναι πολύ δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια. Είναι πολύ μαλακό, αφράτο, με μια γλυκιά γεύση, θα έλεγα σαν μπριός.
Υλικά (για 6 ψωμάκια)
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κούπες αλεύρι δυνατό
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • ¼ της κούπας σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μαυροκούκι ή σουσάμι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπωλ, ρίξτε το γάλα, το βούτυρο τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώστε μέχρι να επιτύχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Απλώνετε κάθε κομμάτι στο πάγκο σας, που τον έχετε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και του δίνετε σχήμα οβάλ, πιέζοντάς το με τα δάχτυλά σας.
  • Μεταφέρετε τα ψωμάκι σε λαμαρίνα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος, πασπαλίζετε με μαυροκούκι  και ψήνετε μέχρι να χρυσίσουν τα ψωμάκια σας.
Η συνταγή είναι από εδώ: Pogacha Balkan Bread

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 7068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 23-09-2010 09:49
 
:) σπουδαίο!
 
Nena
2. 23-09-2010 10:38
 
Φαίνεται πολύ αφράτο... Θα δοκιμαστεί! :)
 
nayia
3. 23-09-2010 15:03
 
Αγάπη τί ννοείς μετον ορο- αλευρι δυνατό?
 
pastaflora
4. 24-09-2010 07:50
 
Nena, σ' ευχαριστώ, δοκίμασέ το ;) 
Nayia, θα περιμένω εντυπώσεις 
Pastaflora, το δυνατό αλεύρι είναι το σκληρό, αυτό που χρησιμοποιούμε και για το τσουρέκι.
 
Flora
5. 24-09-2010 16:01
 
nullΑυτό το ψωμί τα σπάει!!! 
 
 
(Ήταν ένα γεμάτο επιχειρήματα και ευφράδεια λόγου σχόλιο επί της συνταγής) 
:grin
 
gmelachrinos
6. 24-09-2010 23:54
 
Αυτα τα γλυκα ψωμακια το πως μου αρεσουν δε λεγεται...εννοειται οτι θα τα φτιαξουμε και αυτα...να δουμε τι θα πρωτοφτιαξουμε.. :grin Α ρε Γκι πολυταξιδεμενε τι μας κανεις...
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/02/11 )