Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Πρασοκιμαδόπιτα με σπιτική σφολιάτα (με τη μέθοδο του ήλιου) |
Έχει υποβληθεί από margarita79 | ||||||||||||||||||||
Τετάρτη, 22/09/10 | ||||||||||||||||||||
Σελίδα 3 από 3 Τη συνταγή αυτη μου την εδωσε η φιλη μου η Κικη και προερχεται απο επαγγελματια. Ειχα προσπαθησει πολλες φορες να φτιαξω σπιτικη σφολιατα και δεν με ικανοποιουσε ουτε στη γευση ,ουτε στην υφη. Οι συγκεκριμενς αναλογιες ειναι ολοσωστες και το αποτελεσμα του φύλλου με τη γνωστη΄΄μεθοδο του ηλιου΄΄παρα πολυ καλο και αρκετα κοντα στη γνωστη μας σφολιατα. Η ''μεθοδος του ηλιου'' για το ανοιγμα των φυλλων χρησιμοποιειται ευρεως στη Βορεια Ελλαδα και ειναι ενας τροπος, ανοιγωντας 2 μονο φύλλα, η πιτα μας να εχει πολλα εσωτερικα φυλλαρακια. Για τη γεμιση, απλα δεν εχω λόγια, πρεπει να τη δοκιμάσετε!!! Υλικά Για τη γέμιση
Για τη σφολιάτα
Εκτέλεση Για τη γέμιση
Για το φύλλο (βήμα -βήμα οδηγίες στο βίντεο)
Οσο περισσόοτερη ωρα μεινει το ζυμαρι μετα το βουτυρωμα στο ψυγειο τοσο πιο τραγανο θα γινει το φύλλο μας. Μπορουμε αν θελουμε μεσα στον κυκλο που δημιουργει το πιατατακι να κανουμε αλλον εναν μικροτερο με ποτηρι και να κοψουμε κι αλλες ακτινες.Στην ουσια να κανουμε 2 φορες τη διαδικασια στους 2 κυκλους για να δημιουργησουμε περισσοτερα φυλλαρακια.Εγω ομως το βρηκα αρκετο και ετσι. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (46) | Εμφανίσεις: 38304 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 23/09/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 01/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/07/2023