Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σνίτσελ ρολάκια πανέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τετάρτη, 22/09/10
Υλικά:
  • σνίτσελ χοιρινά, μοσχαρίσια, ή κοτόπουλου
  • από 1 πιπεριά κόκκινη,  κίτρινη,  πράσινη κομμένες χοντρές λωρίδες
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:
  • αλεύρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
  • γάλα εβαπορέ
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Δεν γράφω πόσα σνίτσελ, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους και τις μερίδες που θέλουμε, το πόσα θα χρειαστούν. Πρέπει πάντως να είναι λεπτά και καλά χτυπημένα από τον κρεοπώλη για να μπορούν να τυλιχτούν χωρίς να γίνουν πολύ χοντρά τα ρολά, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Όπως είναι κάπως μακρόστενα, απλώνουμε ένα στον πάγκο, και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. Βάζουμε στην μία άκρη 1 λωρίδα πιπεριά από κάθε χρώμα, τυλίγουμε το σνίτσελ μέχρι κλείσει μέσα τις πιπεριές, στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα όπως όταν γεμίζουμε καλαμαράκια, και κόβουμε το κομμάτι σνίτσελ που περισσεύει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ετοιμάζουμε τα ρολάκια - συνήθως βγαίνουν 2 ή 3 από κάθε σνίτσελ.

Όταν είναι έτοιμα βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, και έχουμε τα υλικά του παναρίσματος σε βαθιά πιάτα στη σειρά: παρμεζάνα, αλεύρι, γάλα, φρυγανιά. Κυλάμε κάθε ρολάκι διαδοχικά στα υλικά και τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει η κρούστα γύρω γύρω.

Προσέχουμε να μην καίει υπερβολικά το λάδι, γιατί θα ψηθούν πολύ γρήγορα εξωτερικά, χωρίς να προλάβουν να γίνουν και εσωτερικά. Αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα στο μοσχάρι, που μπορώ να πω ότι το προτιμώ λίγο ψημένο. Το κοτόπουλο και το χοιρινό  όμως τα θέλω καλά ψημένα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας αφού βέβαια βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες που χρησιμοποιήσαμε για να κλείσουμε τα ρολά. Μ'αρέσουν και σε συνδυασμό με καμιά σαλτσούλα τύπου κινέζικη γλυκόξυνη.

Εννοείται πως η γέμιση σηκώνει φαντασία και αυτοσχεδιασμό χωρίς περιορισμούς: από λαχανικά, τυριά, μπέικον και μανιτάρια, μέχρι κουκουνάρια και δαμάσκηνα. Όποιος ανακαλύψει νέες γεύσεις, μή διστάσει να το πεί και σε μας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7247
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-09-2010 12:59
 
Ξανα καλωσορισες Αρχοντία μου!  
Μοσχοβόλησε π'αλι ο τόπος από την Μαγειρική σου! ειναι υπέροχο! 
Χαίρομαι που ξαναγύρισες!! Σε είχαμε χάσει, μας έλειψσαν οι νοστιμιές σου!... 
Φιλάκια!
 
pastaflora
2. 26-09-2010 22:25
 
Ευχαριστώ, αλλά πάντα εδώ είμαι. Απλά δεν γράφω γιατί πολλές φορές σκέφτομαι κάποια συνταγή αλλά βλέπω ότι υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο και δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια. :roll
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 10/01/12 )