Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Cheesecake Νο.16 (banoffee με γιαούρτι και dulce de leche)
Cheesecake Νο.16 (banoffee με γιαούρτι και dulce de leche) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από demi   
Τετάρτη, 22/09/10
img_3551_420

H συνταγή αυτή προέρχεται από το "Κοπιάστε..στην κουζίνα μου" και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!

  Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200gr cookies με φουντούκι και κομματάκια σοκολάτας (η συνταγή λέει γκοφρέτες σοκολάτας)
  • 1/2 κούπα τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια
  • 50gr βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την κρέμα:

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 600gr philadelphia
  • 500gr στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γλ.εσάνς βανίλλιας
  • 3 μέτριες μπανάνες.

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 κουτί dulce de leche (καραμέλα γάλακτος)
  • λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος light

Για το στόλισμα:

  • 3 μέτριες μπανάνες
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια (η συνταγή λέει καρύδια)
  • τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
img_3541_420

           Στο multi

  • Διαλύουμε τα cookies.
  • Λιώνουμε το βιτάμ και το ανακατεύουμε καλά με τα μπισκότα.
  • Πατάμε το μείγμα σε φόρμα με στεφάνι διαμέτρου περίπου 28cm, δημιουργώντας τη βάση.
img_3542_420
  • Λιώνουμε στο multi χωριστά τις μπανάνες.
  • Χτυπάμε στο mixer τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια. Προσθέτουμε το philadelphia, το γιαούρτι και τις λιωμένες μπανάνες.
img_3543_420
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε το γλυκό σε μπεν μαρί, δηλ. μέσα σε μεγαλύτερο ταψί γεμάτο με νερό.
img_3547_420
  • Ψήνουμε μέχρι να πήξει-περίπου μία ώρα. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το ξαναβάζουμε σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο στο ψυγείο, τουλάχιστον για μια ώρα πριν το σερβίρουμε.
  • Ανοίγουμε με προσοχή το στεφάνι και το αφαιρούμε αφού το περάσουμε με ένα μαχαίρι.
  • Πριν σερβίρουμε το γλυκό, κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για μα μην μαυρίσουν.
  • Αραιώνουμε το dulce de leche με την κρέμα γάλακτος (μπορούμε να φτιάξουμε dulce de leche με το γνωστό τρόπο-βράζοντας κουτάκια γάλατος εβαπορέ ή ζαχαρούχου-ή αγοράζουμε έτοιμο Βonne mamam.Το πρώτο είναι κατά τη γνώμη μου ασυγκρίτως καλύτερο αλλά η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα και αξίζει μόνο αν φτιάξεις μεγάλη ποσότητα)
img_3549_420_01
  • Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο γλυκό.
  • Στολίζουμε με τις μπανάνες, το καβουρντισμένο φουντούκι και την τριμμένη σοκολάτα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 9639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 27-09-2010 13:29
 
nomizw pws tha einai all the money lemeeeeee
 
xrivoul
2. 28-09-2010 01:01
 
μιαμ μιαμ :eek
 
mariaZ
3. 28-09-2010 23:18
 
Σας ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή και την ωραία παρουσίαση.
 
voula
4. 09-10-2010 22:30
 
demi μια ίδια συνταγή με μια διαφορά στα μπισκότα ,τα οποία ήταν πτι-μπερ,έδωσε η κα Ντίνα Νικολάου στην εκπομπή της.Η εκπομπή που αναφέρεις σε ποιο κανάλι είναι;Πράγματι φανταστική συνταγή!!! :p
 
morpho
5. 10-10-2010 17:23
 
Morpho δεν πρόκειται για εκπομπή αλλά για το site της κας Ήβης Λιακοπούλου "Κοπιάστε στην κουζίνα μου"(www.kopiaste.info).Όλες οι συνταγές της είναι φανταστικές!Τη συγκεκριμένη την έφτιαξα και χωρίς τις μπανάνες και ήταν εξίσου τέλεια :)
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/11/14 )