Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Σουφλέ με πράσινα κολοκύθια και ότι υπάρχει στο ψυγείο!
Σουφλέ με πράσινα κολοκύθια και ότι υπάρχει στο ψυγείο! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 24/09/10
Υλικά
  • 5οο γραμ πράσινα κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια μικρά και αχνισμένα στο νερό να μαλακώσουν
 Για την μπεσαμελ
  • 4 κουταλιές αλεύρι ότι ναναι...
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 250 γραμ γάλα φρέσκο
  • αλάτι με προσοχή
  • πιπέρι
  • ελάχιστο καυτερό κοκκινοπίπερο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα (κοκκινοπίπερο)
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ένα μικρό ψιλοκομμένο κλαράκι άνηθο
  • 1-2 ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικό
  • λίγο φρέσκο + ξερό δυόσμο ή μέντα.
  • 259 γραμ τρίμμα φέτας
  • 100 περίπου γραμ. μπλού τσίζ ( ροκφόρ) σε κυβάκια
  • και κεφαλοτύρι σαν 2 σπιρτόκουτα σε κυβάκια
  • περίπου άλλο τόσο γκούντα, και
  • άλλο τόσο ενταμ ή μίλνερ
 Προαιρετικά :
  • κυβάκια μικρά ζαμπόν ή ζαμπόν γαλοπούλας καπνιστής δίνουν εξαίρετη γεύση!

  • 1 κουταλιά βούτυρο έξτρα για το επάνω μέρος του σουφλέ

 Σκεύη :

  • 1 βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ (βαθύ) ή 1 ταψάκι πυρέξ όχι μεγάλο
Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε την μπεσαμελ σοτάροντας το αλεύρι με το βιτάμ, και, προσθέτοντας το γάλα με τα μπαχαρικά, ανακατεύω συνεχώς να δέσει η κρέμα. Μόλις γίνει αυτό, την αποσύρω από την φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τυριά και κτυπώ σε ένα μπλέντερ δυνατά τα αυγά να φουσκώσουν καλά
  • Μόλις κρυώσει η μπεσαμελ ρίχνω τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω να γίνουν ένα μείγμα. Κατόπιν ρίχνω και τα κυβάκια των τυριών με την φέτα και αν θέλουμε και γαλοπούλα...
  • Τα ανακατεύω καλά και απαλά, και τα αδειάζω στο βουτυρωμένο σκεύος.
  • Από επάνω σκορπίζω μικρά κομματάκια βούτυρο. 
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο Κ. 
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο

 Εάν είναι σε σκεύος βαθύ θέλει περισσότερη ώρα να ψηθεί καλά, αν είναι σε ταψάκι θέλει λιγότερη ώρα γιατί το μείγμα είναι λεπτό απλωμένο σαν πίτα...  ψήνω λοιπόν, μέχρι να ροδίσει....


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 26/09/10 )