Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Καπνιστός σολωμός με σος ταρταρ κάππαρη και αρωματικά βότανα
Καπνιστός σολωμός με σος ταρταρ κάππαρη και αρωματικά βότανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 27/09/10
Απο μια ιδεα του Εκτορα Μποτρίνι
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500 γραμ καπνιστός σολομός
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 σφιχτοβρασμένα αυγά
  • 200 γραμ κάππαρη τουρσί
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μαϊντανός
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι και
  • φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την γαρνιτούρα
  • 100 μ.λ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ χορσεραντις
  • λίγο σχοινόπρασο (τσάϊβς)
    η ένα πολύ λεπτό πράσινο κρεμμυδάκι, το φύλλο του μόνο
Εκτέλεση

Κάνω μια μαρινάτα με λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι ρίγανη και θυμάρι και μαρινάρω τον σολομό κομμένο σε μικρά κομματάκια τον φορμάρουμε ανακατεμένο με την μαρινάτα του σε ένα στρογγυλό καλούπι.

Σε ένα λεκανάκι ψιλοκόβω το κρεμμύδι τα αυγά και τον μαϊντανό και τα στρώνω ανακατεμένα καλά γύρω από τον σολομό, και προσθέτω και κάπαρη από επάνω.

Επάνω απο τον σολομό γαρνίρω με μια μπαλίτσα με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με την χορσράντις και λίγο πιπέρι, γαρνίρω με λεπτό κρεμμυδάκι από σχοινόπρασο (τσάιβς) και ελάχιστο ελαιόλαδο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )