Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνουπίδι αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Δευτέρα, 27/09/10
img_1515_420
Μια διαφορετική συνταγή για το κουνουπίδι και αρκετά εύκολη και νόστιμη
Υλικά 
  • 1 κουνουπίδι πλυμμένο και χωρισμένο σε τσαμπιά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 2 ποτήρια νερό (του νερού)
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε)
  • αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
  • λίγο τζίντερ σκόνη (προαιρετικά)
  • λίγη μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση

img_1508_420_01

  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι ελαφρά και ρίχνουμε και το κουνουπίδι για ένα ελαφρύ τσιγάρισμα.
  • Κατόπιν σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί το αλκόολ ρίχνουμε το νεράκι και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει οσο θέλουμε το κουνουπίδι μας.
  • Μετά ανακατεύουμε χτυπημένα τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγάκι μας.

Σερβίρεται ζεστό με φρεσκο ζεστό ψωμάκι και αν θέλουμε και πατάτες τηγανιτές!!

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10318
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 28-09-2010 18:14
 
:grin :grin :grin thanks mariaZ 
το κονιακάκι με σκανδάλισε .. με βλέπω να μαγειρεύω εγώ αύριο 8)
 
ArXoS
2. 28-09-2010 23:30
 
Αυτό το φαγητό δεν το ήξερα. το έκανα μόνο κοκκινιστό. Με βλέπω να το κάνω άμεσα γιατί καταλαβαίνεις από τα παραπάνω σχόλια τι πιέσεις θα δεχτώ!! Φωτιές μου άναψες αλλά τέλος πάντων σε συγχωρώ :grin :grin :grin
 
voula
3. 29-09-2010 06:45
 
:grin :grin :grin Βούλα άσε τον Αρχο να εκφραστεί στην κουζίνα .... αφού το θέλει :p  
Πάντως είναι πολύ εύκολο να γίνει και η συνταγή έχει προέλευση οικογενειακή!!! (μάλλον επειδή κάποιος στην οικογένειά μας αγαπούσε το κουνουπίδι και το αυγολέμονο!!! :grin :grin ) Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!  
 
Ααα εδώ να πω οτι η κόρη μου που είναι λίγο δύσκολη στις γεύσεις το άδειασε το πιάτο :roll
 
mariaZ
4. 29-09-2010 07:06
 
Ωραία ιδέα Μαρία,για όσους αγαπούν το αυγολέμονο. Το έχω φάει και στην εκδοχή "χοιρινό με κουνουπίδι αυγολέμονο" που είναι εξίσου νόστιμο :zzz
 
Tonni
5. 29-09-2010 07:48
 
Εγώ δεν τον ήξερα αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος :roll  
Θα τον δοκιμάσω, μ' αρέσουν τα διαφορετικά και φαίνεται πολύ λαχταριστό ;)
 
Flora
6. 30-09-2010 09:24
 
Καλε που τα σκεφτεστε αυτα τα φαγητα?Μπραβο Μαρια πολυ πρωτοτυπο και μου αρεσει πολυ το αυγολεμονο!!!
 
margarita79
7. 30-09-2010 12:24
 
μήπως τα 2 ποτήρια νερού είναι πολύ; 
δεν θα βγει σαν σούπα αν προσθέσουμε τόσο νερό συν τα ζουμιά που θα κατεβάσει το κουνουπίδι συν το αυγολέμονο;
 
xlogo
8. 30-09-2010 12:28
 
xlogo σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Το κουνουπίδι δεν κατεβάζει καθόλου ζουμιά και το νεράκι αυτό είναι απαραίτητο για να βράσει το κουνουπίδι, μέρος απο τα υγρά εξατμίζεται κατά τον βρασμό οπότε αν το ζουμί που έχει μείνει για το αυγολέμονο σου φαίνεται πολύ (που κατά τα δικά μου γούστα είναι ιδανικό) τοτε απλά δεν το χρησιμοποιείς όλο!!!  
 
Φιλιά
 
mariaZ
9. 01-10-2010 11:55
 
ευχαριστώ για την απάντηση 
Έχω ήδη κουνουπίδι στο ψυγείο, από βδομάδα λογικά θα το δοκιμάσω. Κολλάω μόνο στο κονιάκ που δεν υπάρχει καθόλου στο σπίτι, ίσως το αντικαταστήσω με λίγο ουίσκι
 
xlogo
10. 01-10-2010 18:45
 
Ανετα μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε αλκοολούχο (δεν θα σου πρότεινα μόνο το τσίπουρο ή ρακί γιατί θα βγει βαριά η γεύση) Καλή επιτυχία και φυσικά περιμένω τις εντυπώσεις σου!!!
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )