Μια διαφορετική συνταγή για το κουνουπίδι και αρκετά εύκολη και νόστιμη Υλικά - 1 κουνουπίδι πλυμμένο και χωρισμένο σε τσαμπιά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3/4 κούπας λάδι
- 2 ποτήρια νερό (του νερού)
- 2 αυγά
- 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε)
- αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
- λίγο τζίντερ σκόνη (προαιρετικά)
- λίγη μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
| - Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι ελαφρά και ρίχνουμε και το κουνουπίδι για ένα ελαφρύ τσιγάρισμα.
- Κατόπιν σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί το αλκόολ ρίχνουμε το νεράκι και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει οσο θέλουμε το κουνουπίδι μας.
- Μετά ανακατεύουμε χτυπημένα τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγάκι μας.
|
Σερβίρεται ζεστό με φρεσκο ζεστό ψωμάκι και αν θέλουμε και πατάτες τηγανιτές!! Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10318 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |