| Είναι η αυθεντική ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που βάζουμε στην κατσαρόλα δέκα λεπτά αφού τα φτιάξουμε, το λέει και το όνομα, φρέσκα, όχι ξερά. Ίσως έχετε δει στην Ιταλία βιτρίνες εργαστηρίων με τέτοια ζυμαρικά να κρέμονται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα.
Φτιάξτε τα στα παιδάκια σας μικρά και μεγάλα, θα γίνουν τα αγαπημένα τους! |
Υλικά (για τέσσερα άτομα) - 400γρ αλεύρι τύπου 00 ή αλεύρι μαλακό
(προσπαθήστε να βρείτε το αλεύρι αυτό, τύπου 00, εγώ το βρίσκω έξω από τη Θεσσαλονίκη στο Βασιλαγα Barilla, υπάρχει σε άλλη μάρκα στα Ατλαντικ) - 4 αυγά
- μια πρέζα αλάτι
Για κάθε μερίδα αναλογούν 100γρ αλεύρι κι ένα αυγό
Εκτέλεση - Στον πάγκο σας βάζετε το αλεύρι και στη μέση κάνετε μια λακουβιτσα όπου ρίχνετε τα αυγά και το αλάτι.
- Τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι να ενωθούν και μετά κάνετε ζύμη παίρνοντας αλεύρι με τα χέρια σας από την περιφέρεια στο κέντρο. Πρέπει να γίνει μια λεία ζύμη. Αν είναι στεγνή προσθέστε ένα αυγό κι αν κολλαει αλεύρι, δουλέψτε τη ζύμη
- Τυλίξτε τη σε διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί μισή ώρα. Μετά θα είναι πιο μαλακή να τη δουλέψετε.
- Ξαναζυμωνετε αλευρώνοντας ελαφρά πάντα τον πάγκο με το ίδιο αλεύρι .
- Κόψτε σε τρεις μπάλες τη ζύμη και ανοίξτε φύλλα πάχους μισού χιλιοστού, σπρώχνοντας τον πλάστη προς τα έξω
- Με ένα μαχαίρι ή με ροδάκι χαράξετε γραμμές σε όποιο πάχος και μήκος θέλετε πχ σαν ταλιατελες ή σαν παπαρδελες ή αστράκια ή φιογκάκια. Μην τα κολλάτε μεταξύ τους, κρεμάστε τα στο χείλος μιας λεκάνης ή σε κρεμάστρα για δέκα λεπτά ώστε να μην έχουν παραπάνω υγρασία και μετά βράστε τα σε αλατισμένο νερό.
- Συνοδέψτε με σάλτσα της αρεσκείας σας ή σκέτο βούτυρο και τυρί
Αν έχετε μηχανή για ζυμαρικά γλυτώνετε χρόνο και το αποτέλεσμα είναι άψογο, αλλά και με τον πλάστη κάθε φορά θα είστε και καλύτεροιΟ χρόνος βρασμού εξαρτάται από το αν τα θέλετε να κρατανε στο δόντι, εγώ τα βράζω 5 λεπτά Αν θέλετε να είναι χρωματιστά βάλτε 1κγ λιωμένο βρασμένο σπανάκι ή καρότο ή μελάνι σουπιάς ή παντζάρι ή ότι άλλο σας αρέσει Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13560 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |