Αυτό το ορεκτικό το είχαμε φάει σε ένα ιταλικό μαγαζί στη Κεφαλονιά πριν χρόνια, και από τότε το κάνω συχνά.
Υλικά - 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- Μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- Ένα φλιτζάνι γκούντα
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- Μισό κουτί ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη ή 3 ντομάτες φρέσκες
- 100γρ μπέικον
- Μια πρέζα ρίγανη
- Μια πρέζα βασιλικό
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση - Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 15 λεπτά να ξεπικρίσουν
- Τις πλένουμε καλά και αφού τις λαδώσουμε ελαφρά τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το μπέικον ελαφρά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυριστικά μας, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε πολύ σιγανή φωτιά
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη μισή ντομάτα και τη μισή παρμεζάνα, από πάνω τις μελιτζάνες σε στρώσεις και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την παρμεζάνα. Καλύπτουμε με γκούντα και ψήνουμε στο γκριλ εως ότου ροδίσει
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 14976 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |