Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Μελιτζάνες με μπέικον και παρμεζάνα
Μελιτζάνες με μπέικον και παρμεζάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 30/09/10
melitz2_420

Αυτό το ορεκτικό το είχαμε φάει σε ένα ιταλικό μαγαζί στη Κεφαλονιά πριν χρόνια, και από τότε το κάνω συχνά.

Υλικά
  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • Μισό φλιτζάνι  παρμεζάνα τριμμένη
  • Ένα φλιτζάνι γκούντα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Μισό κουτί ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη ή 3 ντομάτες φρέσκες
  • 100γρ μπέικον
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Μια πρέζα βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
  • melitz1_420Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 15 λεπτά να ξεπικρίσουν
  • Τις πλένουμε καλά και αφού τις λαδώσουμε ελαφρά τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το μπέικον ελαφρά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυριστικά μας, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε πολύ σιγανή φωτιά
  • Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη μισή ντομάτα και τη μισή παρμεζάνα, από πάνω τις μελιτζάνες σε στρώσεις και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την παρμεζάνα. Καλύπτουμε με γκούντα και ψήνουμε στο γκριλ εως ότου ροδίσει 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 14976
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 01-10-2010 16:09
 
Αχ voula με αυτες τις συνταγες σου τι μας κανεις .Πολυ ωραια .MΠΡΑΒΟ
 
anna9
2. 01-10-2010 17:29
 
Oι μελιτζάνες είναι το αγαπημένο μου φαγητό όπως και να γίνονται.Αυτη εδώ την συνταγή όμως την έχω βάλει στο μάτι και θα την κάνω οπωσδήποτε
 
PANELE
3. 01-10-2010 18:47
 
Αχχχχχχ τι μου κάνεις!!!! Ολα τα φουρνιστά με τυρί και μπεικον είναι λατρεμένα μου και σε συνδυασμό με την μελιτζάνα είναι εκπληκτικό!!!! Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε αν και είμαστε (οικογενειακώς ;) ) σίγουροι για το αποτέλεσμα!!!! :upset :upset
 
mariaZ
4. 02-10-2010 08:27
 
Απλά υπέροχο!!! 
Θα το δοκιμάσουμε άμεσα :zzz
 
Flora
5. 02-10-2010 18:09
 
Παιδιά δοκιμάστε το είναι ωραίο. Εγώ καμιά φορά βάζω το μπεικον έτσι και χρησιμοποιώ κόκκινη σάλτσα που μου έχει περισσέψει από καμιά μακαρονάδα. Και έτσι γίνεται πολύ γρήγορα και δεν πετάω και τη σάλτσα μου!
 
voula
6. 04-10-2010 02:40
 
Ολα τα ωραια στην Κεφαλλονια παιζουν...Εεεετσι!!! :grin  
Θαυμα βουλα μπραβο σου!!!!Εννοειται θα το κανω.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 30/09/10 )