Υλικά (για 4 άτομα) - ½ κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή ολόκληρα αν είναι μικρά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- 300γρ. κριθαράκι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- Λίγο άνιθο
- 100γρ. φέτα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε την τομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, βάζουμε το σκεύος στον φούρνο.
Αν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, τα μεταφέρετε σε ταψάκι ή γάστρα που είχατε κρατήσει ζεστή μέσα στο φούρνο όση ώρα θερμαινόταν ή συνεχίζετε τη διαδικασία στο μάτι της κουζίνας. - Ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα. Δεν δίνω χρόνο γιατί εγώ βάζω κριθαράκι σπιτικό και διαφέρουν πολύ οι χρόνοι του από του εμπορίου.
- Σβήνουμε το φούρνο λίγο πριν ετοιμαστεί, ανακατεύουμε τη φέτα και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5’.
Σερβίρουμε ζεστό με έξτρα τριμμένο τυράκι ή φέτα και το κρασάκι που χρησιμοποιήσαμε. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 28161 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |