Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρεατόσουπα με κριθαράκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 02/10/10

dsci2639_420
 Για τις κρύες μέρες που έρχονται…

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3/4 κούπας  κριθαράκι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Σέλινο ή σέλερι
  • 1 λεμόνι ή όσο εσείς θέλετε
  • 1/3 κούπας λάδι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό ,τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας μας και το ξαφρίζουμε  καλά. Αν θέλουμε το αφήνουμε να βράσει και χύνουμε το νερό , πλένουμε το κρέας και βάζουμε νέο νερό και συνεχίζουμε.
  • Αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά έως ότου μαλακώσει, περίπου 50 λεπτά (ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο)
  • Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά μας, εκτός από το  σέλινο. Βάζουμε και το λάδι. Τα πράσα τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δαχτύλου και την πιπεριά τη βάζουμε ολόκληρη και την αφαιρούμε μετά αν δεν μας αρέσει.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τα βράσιμο , έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά μας αλλά να κρατάνε. Σε αυτή τη φάση βάζουμε και το σέλινο.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει, όχι πάνω από 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και  αφήνουμε να φουσκώσει λίγο το κριθαράκι μας πριν σερβίρουμε.

Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει αρκετό νερό γιατί θα φουσκώσει το κριθαράκι και δεν θέλουμε να πήξει η σούπας μας.

Για συντομία αν θέλουμε βράζουμε το κρέας πρώτα στη χύτρα για 15 λεπτά και συνεχίζουμε.

Αν δεν σας αρέσει το κριθαράκι μπορείτε να προσθέσετε, ρυζάκι (κριθαράκι ψιλό), ή ρύζι.
Αν δεν θέλετε καθόλου ζυμαρικό μαζί με τα λαχανικά προσθέστε και δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Το μοσχάρι μπορεί να αντικατασταθεί και με κοτόπουλο ή ακόμα καλύτερα φιλέτο κοτόπουλο.

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας δώσει και ένα κομμάτι με κόκαλο και βάλτε το να βράσει μέσα στη σούπα. Θα γίνει πολύ πιο νόστιμη

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13250
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 04-10-2010 08:48
 
Υπέροχη η σουπίτσα σου Βούλα!! Ότι πρέπει για κρύο :zzz  
Έτσι την κάνει και η μαμά μου, μόνο που βάζει ακόμη περισσότερα λαχανικά και το κρέας το ρίχνει σε μικρές μπουκιές. 
Μην παραλείψετε να ζητήσετε το κόκκαλο από το χασάπη, δίνει απίστευτη γεύση ;)
 
Flora
2. 04-10-2010 14:44
 
Λατρεμένη αυτή η σούπα, από τις αγαπημένες μου ! Όπως λέει και η Φλω, κι εμείς πάντα βάζουμε ένα κόκκαλο και μάλιστα την λέμε "κοκκαλόσουπα"....
 
sgr
3. 04-10-2010 21:01
 
Πολύ ωραία σούπα! Την κάνω πολύ συχνά το χειμώνα και στις δύο εκδοχές και πάντα με κόκκαλο ;)
 
Tonni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός