Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκάνικα με λάχανο και μπύρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Κυριακή, 03/10/10
dsc00511_420
Υλικά:
  • 350ml μπύρα
  • 2 κύβους κότας
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κ.γλ μείγμα μπαχαρικών (όποια προτιμάτε)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250γρ. μικρά καροτάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 450γρ. καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 1 μικρό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τη μπύρα σε κατσαρόλα μαζί με τους κύβους,  σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και τέλος, το λάχανο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6194
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-10-2010 12:04
 
Πολύ ωραίος χειμωνιάτικος μεζές! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! :)
 
nayia
2. 04-10-2010 13:20
 
Η συνταγή είναι γερμανική και όταν τη βρήκα είχα κάποιες επιφυλάξεις. Δεν είχα ακούσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την γερμανική κουζίνα. Τελικά προέκυψε ένα πολύ νόστιμο φαγάκι. Ελπίζω να αρέσει και σε όποιον άλλον τη φτιάξει. :)
 
giavroudi
3. 04-10-2010 18:51
 
Giavroudi κατάλαβα αμέσως ότι είναι Γερμανική,είναι χαρακτηριστική.Και η Γερμανική κουζίνα είναι υπέροχη-αν δοκιμάσει κανείς τις αυθεντικές συνταγές.Μπράβο :)
 
demi
4. 05-10-2010 15:29
 
πραγματικα υπεροχη συνταγη!!! μπραβο, μπραβο, μπραβο!!!!!!
 
mariannakis
5. 05-10-2010 21:09
 
Ωραία ιδέα !είναι πολύ νόστιμος ο συνδυασμός λάχανου-λουκάνικου, το κάνω συχνά το φαγάκι αλλά με κρεμμύδια και ντομάτα ! θα δοκιμάσω οπωσδήποτε την εκδοχή με την μπίρα, αν και θα αποφύγω τους κύβους, δεν χρησιμοποιώ ποτέ!
 
sgk1971
6. 06-10-2010 11:59
 
Πολυ ωραιο φαγακι θα το φτιαξω μια απο αυτες τις μερες για να αλλαζουμε και λιγο.
 
margarita79
7. 06-10-2010 12:25
 
Τους κύβους τους χρησιμοποίησα λόγω έλλειψης πραγματικού ζωμού. Γίνεται και χωρίς την προσθήκη κύβων ή ζωμού.Και πάλι νόστιμο θα είναι.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/10/10 )