Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρέπες οι τέλειες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 23
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 04/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Κρέπες οι τέλειες
Σελίδα 2
page_4_01

Η συνταγή αυτη ειναι επαγγελματική συνταγη για κρεπες απο κρεπερί.  Εχει περισσοτερα υλικα απο τη συνηθισμενη αλλα ειναι η καλυτερη ζύμη κρεπας που εχω δοκιμάσει.

Υλικά (για 30 μεγάλες κρεπες)
  • 5 αυγα
  • 2 βανιλιες
  • 3 κ.γ αλατι
  • 2 κ.γ ζαχαρη
  • 1 κουτακι μπυρα
  • 2 κουτια γαλα εβαπορε
  • 1 φακελακι μπεικιν
  • 1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
  • 1 ποτηρι ηλιελαιο
  • 2 ποτηρια νερο 
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε ολα τα υλικα εκτος απο το νερο στο μιξερ για 5 λεπτα.
  • Προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να χτυπηθει το μειγμα για αλλα 10 λεπτα.
  • Μολις εχουμε ενα  λειο μειγμα αρχιζουμε την παρασκευη κρεπας.
  • Σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγη λιπαρη ουσια βιταμ ή λαδι και σκουπιζουμε με χαρτι.
  • Μολις ζεσταθει το τηγανι μας ριχνουμε μια κουταλα απο το μειγμα κουναμε να απλωθει παντου και αφηνουμε να ψηθει.
img_2450_420_01img_2451_420img_2441_420
  • Μολις σταθεροποιηθει στα πλαινα (στις ακρες) τη γυριζουμε απο την αλλη πλευρα.
  • Συνεχιζουμε και με τις υπολοιπες και τακτικα ανανεωνουμε τη λιπαρη ουσια στο σκευος μας.
  • Αν προκειται για αλμυρη κρεπα ριχνουμε μεσα στο τηγανι τα τυρια και τα υπολοιπα υλικα.
  • Διπλωνουμε σε τριγωνο και σερβιρουμε.
  • Αν θελουμε να φτιαξουμε γλυκια κρεπα βγαζουμε τις κρεπες μολις ειναι ετοιμες και γεμιζουμε μετα με μερεντα, μπισκοτο τριμμενο, ξηρους καρπους, μπανανα ή οτι αλλο μας αρεσει.

Επειδη το μειγμα ειναι αρκετο μπορουμε να το βαλουμε σε κλειστο μπωλ στο ψυγειο. Διατηρειται ανετα για 3-4 μερες.

Καλη επιτυχία! 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (80) | Εμφανίσεις: 49280
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
1. 05-10-2010 12:06
 
Τις βανίλιες τις βάζεις ακόμα και στις αλμυρές κρέπες ? Ωραιότατες φαίνονται πάντως.
 
sgr
2. 05-10-2010 12:10
 
Ναι τις βαζω μεσα στο μειγμα ετσι και αλλιως ειτε προτκειται για αλμυρη ή για γλυκια κρεπα.
 
margarita79
3. 05-10-2010 14:45
 
Μαργαρίτα μπράβο,απίστευτες φαίνονται.Ξέρεις περίπου πόσες βγαίνουν;
 
demi
4. 05-10-2010 14:49
 
Ουπς συγνώμη,τώρα είδα ότι το γράφεις πάνω! :)
 
demi
5. 05-10-2010 16:28
 
Έχω την γνώμη αντί να φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο και να το φτι΄ΞΟΥΜΕ ργότερα μπαγιατεμμένο>>!!! γιατί να μην τις ψήσουμε όλες και ΝΑ ΤΙς ΦΥΛΆΞΟΥΜΕ ΡΟΛΌ ΣΕ ΜΙΆ ΛΑΔΌΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΎΝΤΑΙ ΥΠΈΡΟΧΑ?????
 
pastaflora
6. 05-10-2010 16:31
 
Γινεται και αυτο κ.Αρετη και εγω το κανω αλλα δεν εχουμε παντα τον χρονο να ψησουμε εκεινη τη στιγμη τοσες κρεπες,εμενα μου εχει τυχει να το αφησω στη μεση και για αυτο το ανεφερα για να μην πεταχτει το μειγμα. 
Η για την περιπτωση που θελουμε να φτιαξουμε και την επομενη μια κρεπουλα στα γρηγορα.
 
margarita79
7. 05-10-2010 20:01
 
Λοιπόν αυτό με τις βανίλιες στις αλμυρές κρέπες με παραξένεψε κι εμένα αλλά για να το προτείνεις εσύ κάτι ξέρεις. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ;) .
 
vago
8. 06-10-2010 09:18
 
Γιάμι!!!Θα γίνονται υπέροχες και πουγκάκια :eek  
Εύγε, Μαργαρίτα, ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση :zzz
 
Flora
9. 10-10-2010 18:11
 
Πολύ ωραίες φαίνονται μαργαρίτα. Εχω κάνει διάφορες συνταγές για κρέπες και πάντα έλεγα πως αυτές των μαγαζιών έχουν κάτι παραπάνω. Θα δοκιμάσω και θα σου πω αν έχουν αυτό το κάτι που μου έλλειπε.
 
voula
10. 14-10-2010 21:59
 
Φαίνεται πολύ ωραία η ζύμη και θα την δοκιμάσω σύντομα. Μπορούμε να τις βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει περισσότερο το τυρί ή θα στεγνώσουν?
 
soultana
11. 14-10-2010 22:25
 
Ετσι εννοεις? 
 
Οτι θελεις μπορεις να κανεις...οτι ακριβως θα εκανες με οποιαδηποτε κρεπα.
 
margarita79
12. 21-10-2010 17:22
 
μμμμ, ναι έτσι ακριβώς τις φαντάστηκα και έτσι τις έφτιαξα σήμερα και είναι πραγματικά τέλειες :p :p Οι κρεπερί της περιοχής θα κάνουν μαύρα μάτια να μας δουν :x
Αλήθεια, πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη?
 
soultana
13. 21-10-2010 17:28
 
Μπραβο!!!Ετσι!!!Σιγα-σιγα να επιμενουμε ..σπιτικα!!! :grin  
Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την καταψυξη...δεν μου εχει τυχει βεβαια να τις αφησω και παρα πολυ αλλα σιγουρα μεχρι 2-3 μηνες θα τις αφηνα... αν εχεις πορσεξει και σε ετοιμες κατεψυγμενες του εμποριου η ημερομηνια ληξης ειναι αρκετα μεγαλη...
 
margarita79
14. 21-10-2010 22:49
 
Super! Αν και δεν νομίζω ότι θα μείνουν τόσο πολύ καιρό στην κατάψυξη!
 
soultana
15. 11-12-2010 02:10
 
Γεια σας!! πραγματικά φαίνεται ωραιότατη συνταγή! να σας ρωτήσω αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο????
 
fanoulitsa


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Πέτρα ψησίματος πίτσας
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία