Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέπες οι τέλειες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 23
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 04/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Κρέπες οι τέλειες
Σελίδα 2
page_4_01

Η συνταγή αυτη ειναι επαγγελματική συνταγη για κρεπες απο κρεπερί.  Εχει περισσοτερα υλικα απο τη συνηθισμενη αλλα ειναι η καλυτερη ζύμη κρεπας που εχω δοκιμάσει.

Υλικά (για 30 μεγάλες κρεπες)
  • 5 αυγα
  • 2 βανιλιες
  • 3 κ.γ αλατι
  • 2 κ.γ ζαχαρη
  • 1 κουτακι μπυρα
  • 2 κουτια γαλα εβαπορε
  • 1 φακελακι μπεικιν
  • 1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
  • 1 ποτηρι ηλιελαιο
  • 2 ποτηρια νερο 
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε ολα τα υλικα εκτος απο το νερο στο μιξερ για 5 λεπτα.
  • Προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να χτυπηθει το μειγμα για αλλα 10 λεπτα.
  • Μολις εχουμε ενα  λειο μειγμα αρχιζουμε την παρασκευη κρεπας.
  • Σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγη λιπαρη ουσια βιταμ ή λαδι και σκουπιζουμε με χαρτι.
  • Μολις ζεσταθει το τηγανι μας ριχνουμε μια κουταλα απο το μειγμα κουναμε να απλωθει παντου και αφηνουμε να ψηθει.
img_2450_420_01img_2451_420img_2441_420
  • Μολις σταθεροποιηθει στα πλαινα (στις ακρες) τη γυριζουμε απο την αλλη πλευρα.
  • Συνεχιζουμε και με τις υπολοιπες και τακτικα ανανεωνουμε τη λιπαρη ουσια στο σκευος μας.
  • Αν προκειται για αλμυρη κρεπα ριχνουμε μεσα στο τηγανι τα τυρια και τα υπολοιπα υλικα.
  • Διπλωνουμε σε τριγωνο και σερβιρουμε.
  • Αν θελουμε να φτιαξουμε γλυκια κρεπα βγαζουμε τις κρεπες μολις ειναι ετοιμες και γεμιζουμε μετα με μερεντα, μπισκοτο τριμμενο, ξηρους καρπους, μπανανα ή οτι αλλο μας αρεσει.

Επειδη το μειγμα ειναι αρκετο μπορουμε να το βαλουμε σε κλειστο μπωλ στο ψυγειο. Διατηρειται ανετα για 3-4 μερες.

Καλη επιτυχία! 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (81) | Εμφανίσεις: 110838
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (29)
16. 11-12-2010 18:14
 
Οπως γραφω και στη συνταγη οι αναλογιες και τα υλικα ειναι απο μαγαζικαι ετσι την εφτιξα.Δε ξερω τι θα γινοταν αν εβαζες ελαιολαδο.ισως και τιποτα...Θεωρω οτι δεν θα εχει καποια διαφορα στο αποτελεσμα παρα μονο στη γευση.Το ελαιολαδο ειναι πιο βαρυ κακα τα ψεμματα και ισως φαινεται μεσα στη ζυμη περισσοτερο.Αν δοκιμασεις μας λες.
 
margarita79
17. 14-02-2011 22:10
 
υπέροχες...
 
xmandani
18. 12-04-2011 20:10
 
Μολις τις εφτιαξα... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!! :)
 
Roulita
19. 12-04-2011 22:27
 
Χαιρομαι μπραβο σου!
 
margarita79
20. 28-04-2011 06:21
 
αν θελουμε να κανουμε περισοτετρες πολαπλασιαζουμε τα υλικα επι 2 επι 3 .. η τα κανοθμε ξεχοριστα και τα βαζουμε μετα ολα μαζι
 
zaf
21. 28-04-2011 09:48
 
Η συνταγη αυτη ειναι για 30 μεγαλες κρεπες οπως αυτες των κρεπερι αρα για πολλες μικροτερες.Αν παρολα αυτα θες παραπανω μπορεις να διπλασσιασεις κανονικα το μειγμα X2 ολα τα υλικα αλλά φροντισε να χωραει το μιξερ σου ή το δοχειο που θα το χτυπησεις.
 
margarita79
22. 15-07-2011 11:12
 
Μαργαρίτα, επειδή θέλω να τις φτιάξω για τις 15 Αυγούστου, στην κατάψυξη τις ξεχωρίζεις με αντικολητικό ενδιάμεσα ή τις βάζεις όλες μαζί την μία πάνω στην άλλη?
 
Tonni
23. 15-07-2011 11:54
 
Εγω δεν τις ξεχωριζω,μολις ξεπαγωσουν ανοιγουν αλλα μπορεις να θες να τις ξεχωρισεις για να μπορεις να βγαλεις και 1.
 
margarita79
24. 17-07-2011 16:09
 
Ευχαριστώ πολύ! :)  
Και κάτι άλλο: Για να τις χρησιμοποιήσεις, τις αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου? Γιατί δεν έχω βάλει ποτέ στην κατάψυξη, τις ψήνω και τις χρησιμοποιώ αμέσως. :)
 
Tonni
25. 18-07-2011 10:55
 
Ναι σε θερμοκρασια δωματιου για να μπορεσεις να τις τυλιξεις να τις διπλωσεις κτλ.
 
margarita79
26. 18-02-2012 21:22
 
παω αμεσως να τις φτιαξω γιατι μου φαινοντε super............ :)
 
evanik
27. 19-02-2012 14:06
 
πραγματικα οι πιο ωραιες σπιτικες κρεπες που εχω φαει ποτε...μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!! :) :grin
 
evanik
28. 19-02-2012 17:02
 
Μπραβο σου και σε ευχαριστω πολυ!
 
margarita79
29. 23-07-2016 16:20
 
μπορώ να κανω το μισo?
 
taryfakis2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/10/10 )