Τη σάλτσα αυτή τη διάβασα σε κάποιο site- την έφτιαξα με δικές μου παραλλαγές - και όλοι πάθαμε την πλάκα μας! Είναι τ έ λ ε ι α ! Είναι η καλύτερη μπολονέζ που έχω δοκιμάσει! Υλικά: - 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 300 ml γάλα
- 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ (προαιρετικά)
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Παρασκευή: - Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου, χωρίς να πάρουν χρώμα τα υλικά.
- Προσθέτετε τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα.
- Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά , ενώ ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα διαλύετε τα σβολάκια του κιμά έτσι ώστε να γίνει ψιλός.
- Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το ξυλαράκι της κανέλας και τα μπαχάρια και ανακατεύετε μέχρι το κρασί να εξατμιστεί. Ρίχνετε το γάλα και κάνετε το ίδιο για να εξατμιστεί κι αυτό.
Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω σε βρασμένα μακαρόνια και πασπαλίζετε με παρμεζάνα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 10771 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |