Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Πώς να μαγειρέψεις... για να χάσεις κιλά! |
Έχει υποβληθεί από pastaflora | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τετάρτη, 06/10/10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Υγιεινός τρόπος διατροφής δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που επιλέγεις, αλλά και πώς τα μαγειρεύεις! Μάθε με ποιον τρόπο θα μειώσεις τις θερμίδες και θα αποφύγεις τα λίπη χωρίς να χάσεις σε γεύση!
Η διατολόγος διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές: 6. Ο χρόνος μαγειρέματος των ψαριών είναι 10 λεπτά για κάθε 2,5 εκατοστά πάχους. Αυτό για να μην το παραψήνεις, αλλά και να είσαι σίγουρος ότι πως έχει ψηθεί. Mini Tip: Το ψάρι είναι έτοιμο όταν τα μέρη του χωρίζονται εύκολα. 7. Φτιάξε ομελέτα, μειώνοντας τους κρόκους αυγών. Βάλε έναν κρόκο και δύο ασπράδια μαζί με τα αγαπημένα σου λαχανικά. Έτσι είναι και χορταστική και θα έχει λιγότερη χοληστερίνη. 8. Αν χρησιμοποιείς κονσέρβα αφαίρεσε το νερό και το αλάτι της συσκευασίας στραγγίζοντάς τες καλά. Κατόπιν ξέπλυνε την τροφή με νερί και στράγγιξε ξανά. 9. Μαγείρεψε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς να λιώσουν και να χάσουν το χρώμα και τις θρεπτικές ουσίες τους. 10. Όταν παρασκευάζεις κοτόσουπα ή κρεατόσουπα, για να μειώσεις την χοληστερίνη, βάλε περισσότερα λαχανικά και λιγότερη ποσότητα λευκού και κόκκινου κρέατος. 11. Αντί για κρέμα γάλακτος πλούσια σε λιπαρά, χρησιμοποίεισαι άπαχο γιαούρτι ή αντικατάστησε με αντίστοιχη κρέμα χαμηλή σε λιπαρά. Με αυτό τον τρόπο, μειώνονται και τα συνολικά λιπαρά, αλλά η γεύση παραμένει απολαυστική. 12. Το γιαούρτι με φρούτα είναι ιδανικό σνακ. Απόφυγε όμως τα έτοιμα γιαούρτια με φρούτα. Επίλεξε άπαχο γιαούρτι στο οποίο μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φρούτα ή πολτό από φρέσκα φρούτα. 13. ΟΧΙ στο τηγάνισμα. Αλλά ακόμα και όταν τηγανίζεις, φρόντισε η θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 220 βαθμούς κελσίου και να μην ξεπερνά τα 30 λεπτά. Κατά προτίμηση τα τρόφιμα που τηγανίζονται να είναι στεγνά , για να απορροφούν λιγότερο λάδι, ενώ καλό είναι να αποφύγεος το αλάτι. Τέλος, προτίμησε μια άλλη μέθοδο ψησίματος εκτός τηγανίσματος π.χ βράσιμο αντί να αφήνετε να μαγειρεύεται το τρόφιμο μέσα στο λάδι. Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου μας εξηγεί επίσης ποιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο κατάλληλος, για να είσαι σίγουρη πως το πιάτο σου δεν "υποσκάπτει" την σιλουέτα σου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18146 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/10/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023