Γιουβαρλάκια κοκκινιστά Νο.02 (αυγολέμονο) |
|
Έχει υποβληθεί από conan30
|
Πέμπτη, 07/10/10 |
Υλικά - 1/2 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασιού ρύζι (Καρολίνα)
- 3-4 ντομάτες μεγάλες ώριμες ή 1 κουτί ντοματακια (κονκασε)
- 1 1/2 λεμόνι τον χυμό
- αλάτι-πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση - Βάζουμε σε μια λεκανιτσα τον κιμά, κόβουμε στο μουλτι το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα.
- Βάζουμε το 1 αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ρύζι, αλατάκι πιπεράκι, το λάδι και ζυμώνουμε τον κιμά.
- Τον πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια, κι αφού έχουμε βάλει την κατσαρόλα μας στην φωτιά με λίγο λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και την αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.
- Μετά τα 5 λεπτά προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας, ρίχνουμε το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν καμία ωρίτσα περίπου. Αν δούμε ότι χρειάζεται νεράκι συμπληρώνουμε λίγο.
- Αφού βράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτοντας το ανάλογο αλάτι.
- Έχουμε χτυπήσει στο μουλτι το αυγό και ρίχνουμε και το λεμόνι χτυπώντας τα για λίγο. Στην συνέχεια παίρνουμε σαλτσούλα από το φαγητό και τη ρίχνουμε στο μείγμα αυγού και λεμονιού χτυπώντας τα όλα μαζί τώρα για λίγο ακόμα.
- Το περιχύνουμε όλο μαζί επάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού, και κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού.
Καλή επιτυχία !! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11040 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/10/10 )
|