Ο φουρνος στο σπιτι σας με αρωμα Ζακυνθου!!! Υλικα - 3/4 κουπας καλαμποκελαιο
- 3/4 κουπας κρασι λευκο η'κοκκινο
- 1/2 κουπα πορτοκαλι τον χυμο
- 1 κ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
- 1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
- 1/2 κ.γλυκου σοδα
- 1 κ.γλυκου κανελα
- 1 κ.γλυκου γαρυφαλο
- 4 κ.γλυκου γλυκανισο
- 1 κουπα ζαχαρη
- 1 κουπα σταφιδες ξανθες ή μαύρες
- 1 συσκευασια σουσαμι 100 γρ.
- 750 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτελεση - Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη και πριν ριξουμε το αλευρι, βαζουμε τη σοδα στο χυμο πορτοκαλι, ανακατευουμε να διαλυθει και το ριχνουμε στα υλικα και ανακατευουμε.
- Στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα.
- Χωριστε την ζυμη σε 4 μερη.
- Τα πλαθετε μακρια μπαστουνια, ριχνετε σουσαμι στο ταψι και τα κυλατε να γεμισουν απο ολες τις μεριες.
- Στη συνεχεια τα βαζετε στον φουρνο σε αντισταση στους 170-180 βαθμους για 20 λεπτα, τα βγαζετε και με ενα κοφτερο μαχαιρι, τα κοβουμε σε μεγεθος ενος δαχτυλου και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για 50 λεπτα επιπλεον.
Τα γυριζουμε καθε λιγο μεχρι να παρουν χρωμα απ'ολες τις μεριες. Τα παξιμαδακια αυτα τα δοκιμασα στην ξαδερφη μου, και πηρα την συνταγη την οποια ειχε δει σε μια πρωινη εκπομπη. Καλη επιτυχια!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13497 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |