Τέλεια γεύση και κάτι ΤΟ διαφορετικό...
Υλικά - 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- μισό πακέτο φύλλο κρούστας (από το 1/2 κιλό)
- 1 χούφτα φουντούκια
- 1 χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια ή και τα δυο
- 1 σειρά μπισκότα Παπαδοπούλου
- Λάδι για το τηγάνισμα καλαμποκέλαιο
- Μέλι ή σοκολάτα σιρόπι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση - Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και στην συνέχεια σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα σε σκόνη, τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν σαν υλικό.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο, το ακουμπάμε στον πάγκο μας και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Με ένα κουταλάκι παίρνουμε υλικό, το βάζουμε στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε σαν μαντήλι όπως τα τυροπιτακια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα σοκολατοπιτακια να τηγανιστούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα σε μέτρια φωτιά (όχι δυνατή να μην αρπάξουν).
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια τους ρίχνουμε μέλι ή σοκολάτα σιρόπι και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 7286 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |