Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μυστήριο (???) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από conan30   
Δευτέρα, 11/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Μυστήριο (???)
Σελίδα 2
mystery_420

Αυτη τη συνταγη μου την εδωσε η αδερφη μου... Δε θυμοταν ουτε απο που την ειχε δει, ουτε αν την ειχε φτιαξει κανενας γνωστος Σεφ. Αν και πολλες φορες οι γνωστοι Σεφ οικειοποιουνται συχνα διαφορες συνταγες Νοικοκυρων.. Παντως οπως και να χει, ειναι Νοστιμοτατη συνταγη!!!

Υλικά
  • ψωμι του τοστ χωρις την κορα
  • πολυχρωμες πιπεριες (1 κοκκινη, 1 κιτρινη ,1 πορτοκαλι, 1 πρασινη)
  • 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
  • 1-2 κρεμμυδια ξερα
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • 1 μεγαλη κρεμα γαλακτος
  • διαφορα κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας
  • ντοματοχυμο
  • λαδι
  • αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Ετοιμαζουμε τον κιμα μας οπως τον φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα: σωταρουμε το κρεμμυδακι με το σκορδο, ριχνουμε τον κιμα, στην συνεχεια τον ντοματοχυμο μας και τα μυρωδικα (μπαχαρι κανελιτσα πιπερακι νερακι) και τα αφηνουμε να βρασουν.
  • Aφου εχει γινει ο κιμας μας στο τελος ριχνουμε το αλατακι μας και βλεπουμε ο κιμας να εχει μεινει μονο με το λαδακι του.
  • Εχουμε κοψει τις πολυχρωμες πιπεριες μας σε μπαστουνακια φαρδια και τις σωταρουμε ελαφρως στο τηγανι μας.
  • Ριχνουμε λιγο νερακι και τις αφηνουμε σε σιγανη φωτια να σιγοβρασουν.
  • Eχουμε παρει ενα ταψι (αναλογα την ποσοτητα που θελουμε), το αλοιφουμε με βουτυρακι ή λαδακι και βαζουμε 1 στρωση ψωμι του τοστ.
  • Βαζουμε τον κιμα πανω απο τη στρωση του ψωμιου και πανω στον κιμα προσθετουμε τις ηδη ετοιμες πιπεριτσες.
  • Ριχνουμε τα κιτρινα τριμμενα τυρια μας κι απο πανω βαζουμε αλλη μια στρωση ψωμι
  • Στο τελος ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και παλι τα τριμμενα τυρια μας.
  • Το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωριτσα στους 180 με 200 βαθμους στον αερα μεχρι να ψιλοροδισει.

Καλή επιτυχία !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 20563
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 15-10-2010 16:32
 
Έχω ήδη φύγειειειειειειειε!!!!!!!! 
:upset :upset :upset
 
nayia
2. 15-10-2010 19:40
 
:grin :grin :grin Πολύ γέλασα με το βιντεάκι...μπράβο Άρχο!!! 
Μπράβο και στα παιδιά για την υπέροχη και διαφορετική πρόταση ;)  
Θα τη δοκιμάσουμε.
 
Flora
3. 15-10-2010 20:12
 
Οντως,η μουσικη επενδυση του ArXoS τα "σπαει".χαχαχα Ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια.Ειναι υπεροχη συνταγη πραγματικα,και αξιζει να τη δοκιμασετε!!!
 
conan30
4. 15-10-2010 23:28
 
sorry ρε παιδιά, αλλά με έπιασε "παιχνιδιάρικη" διάθεση με τον τίτλο :zzz :zzz  
Το "μυστήριο" θα το σερβίρω το σαββατοκύριακο. Θα σας γράψω εντυπώσεις 8)
 
ArXoS
5. 15-10-2010 23:46
 
Εκλεπτυσμένο, πρωτότυπο, μου κίνησε το ενδιαφέρον και τη περιέργεια...το ψωμί με τον κιμά τι γεύση θα βγάλει; Πίτας, σουφλέ ή κάτι άλλο; Όντως μυστήριο...πολύ επιτυχημένος τίτλος conan30 !!!!!!!!!
 
linmak88
6. 16-10-2010 00:24
 
Αααααααα...δεν παιζω!!! 
ολα κι ολα!!! εγω το μαγειρεψα κι εγω εδωσα τον τιτλο στο φαγητο...λοιπον..ακουω... :roll
 
gwgoyla
7. 16-10-2010 00:29
 
Ωραιοσ τιτλος gwgoyla. πολυ μ αρεσει!!!χεχεχε :p :p :p  
ArXoS θα περιμενουμε εντυπωσεις.Ειναι ποοοοοοοοολυ νοστιμη συνταγη!!! 
linkmak88 ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια!!!
 
conan30
8. 16-10-2010 20:29
 
Προς όλους του φίλους που βλέπουν την συνταγή ετούτη!! 
 
Ειλικρινά δεν είναι μυστήριο είναι μιάσ πραγματική παραδοσιακή Ελβετική συνταγή ! αντί να έχει αλλαντικΆ ΈΧΕΙ ΚΙΜΆ. ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΤΗΣ!  
 
Σήμερα την έφτιαξα και μοσχομύρισε ο τόπος! σε λίγο θα την φάμε!!! 
 
 
ΑΡΧΟ, ΠΑΙΔΆΚΙ ΜΟΥ ΕΊΣΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΎ.....ΔΕΞΙΟΤΈΧΝΗΣ!!!!! ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ!!!!!ΕΧΕΙ ΚΥΜΑ!
 
pastaflora
9. 16-10-2010 21:11
 
Πολυ ωραιο φαγητο το κανω και εγω με τον κλασσικο τροπο ζαμπον,τυρι οπως μας το εκανε και η μαμα παλια.Με κιμα δεν το εχω δοκιμασει ποτε.Θα ειναι υπεροχο!
 
margarita79
10. 16-10-2010 22:07
 
Προς την pastaflora και τους υπολοιπους ΝΟΗΜΟΝΕΣ αναγνωστες: Αν κανεις τον κοπο και διαβασεις απο την αρχη τη συνταγη,θα δεις οτι αναφερω οτι ειναι μια συνταγη την οποια πηρα απο την αδερφη μου,και οταν την ρωτησα πως λεγεται.απο που την ειδε και αν θυμαται καποιο γνωστο Σεφ να το χει παρουσιασει,μου ειπε οτι δε θυμοταν...μην εχοντας λοιπον καποια πηγη να αναφερω(κατι που δε θα χα κανενα ζορι να το κανω) και εφ οσον την παραθεσα στο greekmasa,τοσο εδω,οσο και στο ιστολογιο μας εβαλα τον τιτλο "MΥΣΤΗΡΙΟ".Απλα πραματα!!!Μπορει οπως λες να ειναι μια παραδοσιακη συνηταγη της ελβετιας που αντι να εχει αλλαντικα,να εχει κιμα...Δεν κανεις ομως καν τον κοπο να τεκμηριωσεις τα οσα ισχυριζεσαι με το να μας πεις και τον τιτλο της συγκεκριμενης συνταγης.Οπως και να χει δε μ ενδιαφερει...μπορει να ειναι παραδοσιακη συνταγη της ελβετιας,η της ουγκαντας,η του ουζμπεκισταν η της τσετσενιας η οπου αλλου διαολο ειναι.Το θεμα ειναι οτι ΠΟΤΕ δεν πηγα να την οικειοποιηθω,γι αυτο αλλωστε και εγραψα το συγκεκριμενο σχολιο στην αρχη της συνταγης.Αυτα τα ολιγα,και παρακαλω πολυ να διαβαζετε ενδελεχως τις συνταγες και να μη με αναγκαζετε να ασχολουμαι με τις μικροτητες του καθενα!!!
 
conan30
11. 17-10-2010 03:37
 
αγαπητέ conan30, είσαι καινούργιο μέλος της παρέας μας. Μόνο αυτό το ελαφρυντικό μπορώ να σου δώσω, που δεν κατάλαβες σωστά το νόημα του σχολίου που σε ενόχλησε.  
Δεν σε κατηγόρησε κανείς για κατάχραση συνταγής, αντίθετα προσπάθησε η κ. pastaflora να συμπληρώσει το κενό μνήμης της αδερφής σας. Έτσι λειτουργούμε εμείς εδώ στο greekmasa, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, καθότι άπαντες παρόντες, νοήμονες και έχοντας απολύτως σώας τας φρένας, έχουμε κορεστεί πλέον από το να αναλωνόμαστε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις του τύπου «τίνος είναι ρε γυναίκα το παδί». Ούτε εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει και τόσο αν είναι Ουγκάντας ή Ουζμπεκιστάν, τη γνωρίζω μάλιστα τη συνταγή από τα παιδικά μου χρόνια καθώς αυτό μας έφτιαχνε η μαμά μας στα γρήγορα (χωρίς βέβαια κρέμες γάλακτος κτλ) γιαυτό και σκέφτηκα να το φτιάξω για τα παιδάκια μου αύριο, καθώς μας το θυμίσατε. Το ονόμαζε μάλιστα «γρήγορο σουφλέ», αλλά λίγη σημασία έχει.  
Σημασία έχει ότι πρόκειται για μια πολύ νόστιμη συνταγή (σας επαίνεσε μάλιστα η κ. pastaflora λέγοντας ότι μοσχομύρισε το σπιτικό της) και ότι σηκώνει πολλούς αυτοσχεδιασμούς (σκέφτομαι αύριο να το κάνω με κιμά και μπέικον).  
Ας αφήσουμε λοιπόν τους διαβόλους εκτός greekmasa, δεν χωρούν ανάμεσά μας.
 
ArXoS
12. 17-10-2010 11:50
 
Καλημερα φιλε μου ArXoS..Θα θελα να απαντησω σε οσα εγραψες.Πρωτα απ ολα και παλιο μελος να ημουν,παλι τα ιδια θα εγραφα...καταλαβα πολυ καλα το νοημα του σχολιου της pastafloras...μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει καλα φιλε μου...απο τις διευκρινησεις που θα δωσω παρακατω απαντωντας στα οσα εγραψες,υπογραμμιζω τους λογους που αισθανθηκα και αισθανομαι ακομα θιγμενος!!!Ειναι αναμενομενο και απολυτα υγιες σε μια κοινοτητα να συμπληρωνει ο ενας τον αλλο,και προσωπικα κατι τετοιο το θεωρω την πεμπτουσια μιας κοινοτητας!!!Οχι ομως με τον τροπο που το κανει η pastaflora...και εξηγω το γιατι...γραφει στην αρχη του σχολιου της "Προς όλους του φίλους που βλέπουν την συνταγή ετούτη!!",δλδ κανει ουσιαστικα μια ανακοινωση σα να λεει"προσοχη προσοχη,o conan προσπαθει να μας κοροιδεψει"...αν προσπαθουσε να συμπληρωσει τα...κενα της μνημης της αδερφης μου,θα μας ελεγε και τον τιτλο της εν λογω συνταγης(κατι που ειμαι σιγουρος οτι αυτη τη στιγμη που γραφω ψαχνει λυσσασμενα στο ιντερνετ να βρει την ονομασια της,καθως δεν εχει ιδεα ποιο ειναι το ονομα της.Διαφορετικα θα το λεγε).Αρα,ουτε προσπαθησε να ...συμπληρωσει τη συνταγη οπως κανετε εσεις εδω στο greekmasa.Οπως και να χει θα μπορουσε να κανει ενα απλο σχολιο οπως εκανε ακριβως απο κατω η μαργαριτα79 και τελειωσε το παραμυθι.Δε μου αρεσουν οι εντασεις,οπως δε μ αρεσουν και οι κακεντρεχειες ορισμενων..τυπου pastafloras!Εφ οσον θιχτηκα θα απαντησω!!! 
Τωρα στο αλλο που λες οτι " (σας επαίνεσε μάλιστα η κ. pastaflora λέγοντας ότι μοσχομύρισε το σπιτικό της)",πραγματικα ειναι αποριας αξιο που ειδες κανενα επαινο.Δεν διευκρινιζει οτι εφτιαξε τη συνταγη με τον τροπο που παρεθεσα τη συνταγη,και προσωπικα,το νοημα που βγαζω απ οσα γραφει,ειναι πως εφτιαξε τη συνταγη με τον τροπο που ξερει εκεινη!!!Αρα,πως με επαινει φιλε μου??? 
Οπως και να χει,δε θα δωσω συνεχεια στην ιστορια,και δε θα κατσω να διυλισω αλλο το κουνουπι!!!Οπως προειπα,δε μ αρεσουν οι εντασεις,και δεν ειναι αυτος ο λογος που γραφτηκα στο greekmasa.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ!!! 
 
Υ.Γ. Οταν λεει η pastaflora στο σχολιο της στο τελος οτι..."ΕΧΕΙ ΚΥΜΑ",Τι ακριβως εννοει???
 
conan30
13. 17-10-2010 12:01
 
...και κατι αλλο ψιλοασχετο με το ολο θεμα,αλλα θα μου επιτρεψεις να βαλω και γω το λιθαρακι μου και να προσπαθησω να "συμπληρωσω" το greekmasa...Εντελως φιλικα,εxω 2 παρατηρησεις να κανω οσον αφορα τη γενικοτερη λειτουργια αυτου του ομολογουμενως πανεμορφου site. 
1. Αργουν να ανεβουν πολυ οι συνταγες των μελων. 
2. Οταν καποια συνταγη προερχεται απο καποιο blog η αλλη ιστοσελιδα,εχω παρατηρησει πως δε βαζετε παντα με anchor text στο τελος της συνταγης τη διευθυνση της σελιδας απ οπου προερχεται η συνταγη.Π.χ. δες οτι υπαρχει το link στο "Μυστηριο???" και δες καποια αλλη συνταγη που εχω ανεβασει...Βεβαια,το βαζετε στις φωτογραφιες αλλα μου κινησε την περιεργεια γιατι σε αλλες συνταγες υπαρχει link κει σε αλλες οχι... 
 
Εντελως φιλικα....Νικος!!!
 
conan30
14. 17-10-2010 12:28
 
Καθόλου άσχετη η τελευταία σου παρέμβαση…  
 
1. Εμένα προσωπικά μου κακοφαίνεται αν περνάνε συνταγές χωρίς «εμφανίσεις» και σχόλια, απλά για να συμπληρώνουν τη βάση δεδομένων μας. Δεν είμαστε γαστρονόμοι λαογράφοι να συλλέγουμε «οτιδήποτε τρώγεται» μόνο και μόνο για να καταγραφεί ως συνταγή. Ο ρυθμός πιστεύω είναι τέτοιος που βοηθάει όλους μας να «ασχοληθούμε» με μία δημοσίευση, όποια και να’ναι. Μπορούμε φυσικά να τα συζητήσουμε και εδώ 
 
2. Τα link τα γράφουν τα μέλη, δεν τα γράφουν οι διορθωτές. Δημοσιεύονται οι συνταγές χωρίς να παρεμβαίνουμε στα κείμενα, εκτός και αν το απαιτούν τα copyrights (από πηγές διαφορετικές από τους συντάκτες). Στη συγκεκριμένη συνταγή εσύ παρέθεσες το link, στις άλλες συνταγές αμέλησες. Μικρό το κακό πάντως, γιατί είναι κάτι που μπορείς να το διορθώσεις όποτε θέλεις (κάνεις edit στην συνταγή πατώντας στο , αναφέροντας φυσικά το edit στο Επεξεργασία συνταγών για έναν τυπικό έλεγχο)
 
ArXoS
15. 17-10-2010 12:32
 
ok.Ευχαριστω!!
 
conan30


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )