Έχει υποβληθεί από conan30
|
Δευτέρα, 11/10/10 |
Σελίδα 1 από 2 Αυτη τη συνταγη μου την εδωσε η αδερφη μου... Δε θυμοταν ουτε απο που την ειχε δει, ουτε αν την ειχε φτιαξει κανενας γνωστος Σεφ. Αν και πολλες φορες οι γνωστοι Σεφ οικειοποιουνται συχνα διαφορες συνταγες Νοικοκυρων.. Παντως οπως και να χει, ειναι Νοστιμοτατη συνταγη!!! Υλικά - ψωμι του τοστ χωρις την κορα
- πολυχρωμες πιπεριες (1 κοκκινη, 1 κιτρινη ,1 πορτοκαλι, 1 πρασινη)
- 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
- 1-2 κρεμμυδια ξερα
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1 μεγαλη κρεμα γαλακτος
- διαφορα κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας
- ντοματοχυμο
- λαδι
- αλατι, πιπερι
Εκτέλεση - Ετοιμαζουμε τον κιμα μας οπως τον φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα: σωταρουμε το κρεμμυδακι με το σκορδο, ριχνουμε τον κιμα, στην συνεχεια τον ντοματοχυμο μας και τα μυρωδικα (μπαχαρι κανελιτσα πιπερακι νερακι) και τα αφηνουμε να βρασουν.
- Aφου εχει γινει ο κιμας μας στο τελος ριχνουμε το αλατακι μας και βλεπουμε ο κιμας να εχει μεινει μονο με το λαδακι του.
- Εχουμε κοψει τις πολυχρωμες πιπεριες μας σε μπαστουνακια φαρδια και τις σωταρουμε ελαφρως στο τηγανι μας.
- Ριχνουμε λιγο νερακι και τις αφηνουμε σε σιγανη φωτια να σιγοβρασουν.
- Eχουμε παρει ενα ταψι (αναλογα την ποσοτητα που θελουμε), το αλοιφουμε με βουτυρακι ή λαδακι και βαζουμε 1 στρωση ψωμι του τοστ.
- Βαζουμε τον κιμα πανω απο τη στρωση του ψωμιου και πανω στον κιμα προσθετουμε τις ηδη ετοιμες πιπεριτσες.
- Ριχνουμε τα κιτρινα τριμμενα τυρια μας κι απο πανω βαζουμε αλλη μια στρωση ψωμι
- Στο τελος ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και παλι τα τριμμενα τυρια μας.
- Το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωριτσα στους 180 με 200 βαθμους στον αερα μεχρι να ψιλοροδισει.
Καλή επιτυχία !!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 20563 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )
|