Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μυστήριο (???) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από conan30   
Δευτέρα, 11/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Μυστήριο (???)
Σελίδα 2
mystery_420

Αυτη τη συνταγη μου την εδωσε η αδερφη μου... Δε θυμοταν ουτε απο που την ειχε δει, ουτε αν την ειχε φτιαξει κανενας γνωστος Σεφ. Αν και πολλες φορες οι γνωστοι Σεφ οικειοποιουνται συχνα διαφορες συνταγες Νοικοκυρων.. Παντως οπως και να χει, ειναι Νοστιμοτατη συνταγη!!!

Υλικά
  • ψωμι του τοστ χωρις την κορα
  • πολυχρωμες πιπεριες (1 κοκκινη, 1 κιτρινη ,1 πορτοκαλι, 1 πρασινη)
  • 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
  • 1-2 κρεμμυδια ξερα
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • 1 μεγαλη κρεμα γαλακτος
  • διαφορα κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας
  • ντοματοχυμο
  • λαδι
  • αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Ετοιμαζουμε τον κιμα μας οπως τον φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα: σωταρουμε το κρεμμυδακι με το σκορδο, ριχνουμε τον κιμα, στην συνεχεια τον ντοματοχυμο μας και τα μυρωδικα (μπαχαρι κανελιτσα πιπερακι νερακι) και τα αφηνουμε να βρασουν.
  • Aφου εχει γινει ο κιμας μας στο τελος ριχνουμε το αλατακι μας και βλεπουμε ο κιμας να εχει μεινει μονο με το λαδακι του.
  • Εχουμε κοψει τις πολυχρωμες πιπεριες μας σε μπαστουνακια φαρδια και τις σωταρουμε ελαφρως στο τηγανι μας.
  • Ριχνουμε λιγο νερακι και τις αφηνουμε σε σιγανη φωτια να σιγοβρασουν.
  • Eχουμε παρει ενα ταψι (αναλογα την ποσοτητα που θελουμε), το αλοιφουμε με βουτυρακι ή λαδακι και βαζουμε 1 στρωση ψωμι του τοστ.
  • Βαζουμε τον κιμα πανω απο τη στρωση του ψωμιου και πανω στον κιμα προσθετουμε τις ηδη ετοιμες πιπεριτσες.
  • Ριχνουμε τα κιτρινα τριμμενα τυρια μας κι απο πανω βαζουμε αλλη μια στρωση ψωμι
  • Στο τελος ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και παλι τα τριμμενα τυρια μας.
  • Το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωριτσα στους 180 με 200 βαθμους στον αερα μεχρι να ψιλοροδισει.

Καλή επιτυχία !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 20565
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 17-10-2010 13:08
 
You're welcome!
 
ArXoS
17. 17-10-2010 16:18
 
Αγαπητέ conan 30,  
 
Διάβασα τις παρατηρήσεις σου, και είδα... ΜΕ ΠΟΣΟ ...ΜΕΝΟΣ!!!μου επιτίθεσαι.!!! 
Ανοιξες έναν φοβερό πόλεμο εναντίον μου, χωρίς να με ξέρεις και χωρίς να γνωρίζεις τις ...προθέσεις μου..! Πραγματικά η ..φαντασία σου καλπάζει...!  
 
Κατ αρχάς ποτέ δεν εδωσα να καταλάβει κανείς ¨οτι προσπαθείς να οικειοποιηθείς την συνταγή... Ποτέ ειλικρινά δεν πέρασε η ιδεα μου να το κάνω αυτό το πράγμα... 
Ετυχε απλά να φάω στην Ελβετία σε ένα εστιατόριο των διοδίων στην Βασιλεία το φαγητό ετούτο σε ένα εστιατόριο που αυτοσερβιριζόμασταν... 
 
Επίσης με ονόμασες... ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ???!!!!(ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ...ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ διοτι οι Λατινοι ελεγαν... scripta manent!!>>).... που ψάχνω να βρώ στο Ιντερνετ την ονομασία κλπ.  
 
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ...ΧΑΡΕΙΣ!...ΕΔΏ ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ! ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΑ , ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ... ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΕΧΩ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ!!!! Παλληκάρι μου καλό , νάξερες πόσες ασχολίες και δουλιές έχω να...διεκπαιρεώσω , που δεν ασχολούμαι με αυτό... 
 
, αλλοστε έχει όνομα είναι ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΙΜΑ! 
ΑΥΤΌ ΕΝΝΟΟΎΣΑ ΌΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΜΑ!! kai...(ΦΥΣΙΚΆ ΟΧΙ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ> ΑΛΛΆ ΚΡΈΑΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΙΟΎ. 
 
Τελικα πολυ ασχοληθηκα μαζι σου, για ενα φαγητό που πραγματικά ειναι πάρα πολύ νόστιμο και το μαγείρεψα όπως ακριβώς εσύ (επίσης και εδώ το διαστρέβλωσες χωρίς λόγο!) ειδες λοιπόν ότι δεν εισαι εντάξει?  
Μπήκες σε ένα σαιτ που βασιλεύει η αγάπη, η αδελφοσύνη η φιλία και προ πάντων η Ειρήνη, και έφερες ταραχή... 
 
Δεν ξέρω αν αυτό ηταν η ...πρόθεσή σου... και αν και λυπήθηκα πολύ γιαυτό σε καλοσωρίζω και αλλάζω σελίδα!!  
 
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ....
 
pastaflora
18. 17-10-2010 18:18
 
Δε θα το συνεχισω κυρια μου...οτι ειχα να πω το ειπα στο τελευταιο μνμ μου!!!Καλη καρδια!!!
 
conan30
19. 17-10-2010 18:23
 
και κατι ακομα...οποιος εχει ματια βλεπει,και βγαζει τα συμπερασματα του!!!Αντε γιατι εχω κι αλλα σοβαροτερα πραματα να ασχοληθω!!!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΕΔΩ!!!
 
conan30
20. 17-10-2010 18:32
 
θα μου επιτρεψετε να πω κι εγω 2 λογια μιας κι εγω μαγειρευω τα φαγητα και οχι ο  
conan30. 
Ειμαι της αποψης οτι ο γραπτος λογος αφηνει παντοτε "κενα" στο να καταλαβει ο αναγνωστης με ποιον τροπο γραφοντε..καιτι εννοουν.. 
Δεν μπηκαμε στο σαιτ για πολεμο προς θεου. 
Αντιθετα..μας πολεμανε.. 
 
Φιλικα Γωγουλα!!!
 
gwgoyla
21. 17-10-2010 18:58
 
Δε βλεπω κανεναν λογο να γiνεται αυτη η συζητηση ...και ειλικρινα δε βλεπω πουθενα να σας πολεμουν αγαπητοι μας gwgoyla και conan30.Νομιζω οτι υπερβαλετε...ισως επειδη απλα ακομα δε μας γνωριζετε και δε ξερετε το υφος του καθενος μας.Λογικο...απλα ας προσπαθησουμε ολοι να μην ανεβαζουμε τους τονους και ειδικα χωρις λογο.Εδω μας ενωνει η αγαπη μας για το καλο φαγητο και τη μαγειρικη. 
Σας παρακαλω θερμα αν θελετε να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση να ακολουθησετε το λινκ που σας υπεδειξε ο ΑrXos στο φορουμ του grekmasa.
 
margarita79
22. 17-10-2010 20:40
 
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΜΕΣΑ!!ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ.....
 
alexia
23. 02-12-2010 11:22
 
Την έφτιαξα την συνταγή, αλλά λογω νηστείας δεν την δοκίμασα εγώ αλλά οι καλεσμένοι μου. Όλοι είχαν να πουν καλά λόγια. Οπότε η επανεκτέλεση της συνταγής μεταφέρεται για μετά τις γιορτές! Ευχαριστούμε πολύ! :)
 
popi81

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )