Υλικά (για 4-5 μερίδες): - 1 κιλό μοσχοχτάποδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
- 2 ντομάτες τριμμ.
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 ποτ. κρασί ξηρό
- 1 φλιτζάνα λάδι
- 2-3 δαφνόφυλλα
- πιπέρι-αλάτι
- 1/2 κιλ. ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση: - Καθαρίζουμε τα χταποδάκια από εντόσθια, μάτια, στόμα, και τα κόβουμε στη μέση
- Τα βράζουμε με 1,5 λιτρο νερό για 5' και τα τραβάμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα μπώλ. Το ζουμί το φυλάμε για αργότερα.
- Στη χύτρα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Όταν μαραθεί ρίχνουμε τα χταποδάκια και τα ανακατεύουμε 2-3 βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και συμπληρώνουμε απ' το ζουμί που κρατήσαμε. Κλείνουμε τη χύτρα και τα ψήνουμε 15'. Όταν την ανοίξουμε ελέγχουμε το ζουμί, αν είναι πολύ τα ψήνουμε λίγο ακόμα ξεσκέπαστα να σωθεί και τα αλατίζουμε.
- Σε άλλο τσικάλι ψήνουμε το πιλάφι με το υπόλοιπο ζουμί και λίγο λάδι.
- Συμπληρώνουμε με νερό για να ψηθεί το ρύζι και στο τέλος το αλατίζουμε.
Σερβίρουμε το πιλάφι στο πιάτο κι απο πάνω το γαρνίρουμε με τα χταποδάκια και τη σάλτσα. Το ρύζι δεν το ψήνω μέσα στη σάλτσα γιατί μαυρίζει και λασπώνει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15789 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |