Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχοχτάποδα πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 08/10/10
χταποδι
Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 1 κιλό μοσχοχτάποδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 2 ντομάτες τριμμ.
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 ποτ. κρασί ξηρό
  • 1 φλιτζάνα λάδι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • πιπέρι-αλάτι
  • 1/2 κιλ. ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα χταποδάκια από εντόσθια, μάτια, στόμα, και τα κόβουμε στη μέση
  • Τα βράζουμε με 1,5 λιτρο νερό για 5' και τα τραβάμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα μπώλ. Το ζουμί το φυλάμε για αργότερα.
  •  Στη χύτρα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Όταν μαραθεί ρίχνουμε τα χταποδάκια και τα ανακατεύουμε 2-3 βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και συμπληρώνουμε απ' το ζουμί που κρατήσαμε. Κλείνουμε τη χύτρα και τα ψήνουμε 15'. Όταν την ανοίξουμε ελέγχουμε το ζουμί, αν είναι πολύ τα ψήνουμε λίγο ακόμα ξεσκέπαστα να σωθεί και τα αλατίζουμε.
  • Σε άλλο τσικάλι ψήνουμε το πιλάφι με το υπόλοιπο ζουμί και λίγο λάδι.
  • Συμπληρώνουμε με νερό για να ψηθεί το ρύζι και στο τέλος το αλατίζουμε.

Σερβίρουμε το πιλάφι στο πιάτο κι απο πάνω το γαρνίρουμε με τα χταποδάκια και τη σάλτσα.

 Το ρύζι δεν το ψήνω μέσα στη σάλτσα γιατί μαυρίζει και λασπώνει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15789
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-10-2010 08:52
 
Φαίνεται πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό από τη φωτό -συγχαρητήρια! :)
 
linmak88
2. 11-10-2010 12:01
 
αααα και με φωτό φίλε Τσίγκο!!!! :upset Πραγματική αναστάτωση!!!
 
mariaZ
3. 11-10-2010 13:41
 
Το Σάββατο τα έψησα και είπα να 
σας κάνω το τραπέζι !!!
 
tsigkos59
4. 11-10-2010 17:48
 
τα μοσχοχταποδα ειναι οι μοσχοί??? 
γιατι εγω όταν τους κάνω συνήθως με σπανάκι ή στιφάδο τους βράζω αρκετή ώρα για να μαλακώσουν
 
PANELE
5. 11-10-2010 21:26
 
Φωτό σούπερ και ωραίο φαί!
 
ranja
6. 11-10-2010 23:02
 
Φίλε Παναγιώτη,στο Ηράκλειο μοσχοχτάποδα λέμε τα μικρά χταπόδια που έχουν κοντά 
πλοκάμια,εγώ τα έψησα στην χύτρα 15' 
και γίνανε λιώμα.
 
tsigkos59
7. 11-10-2010 23:21
 
Πολύ ωραίο φαγητό και ωραία φωτογραφία
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/10/10 )