Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκουμάς (Donuts) με ζάχαρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 09/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Λουκουμάς (Donuts) με ζάχαρη
Σελίδα 2
img_2804_420

Αυτη η συνταγη ειναι απο το τετραδιο της μανουλας. Υπηρχε πανω σε φακελακι ξηρης μαγιας η οποια δε ξερω καν αν κυκλοφορει ακομα. Ειναι φ α ν τ α σ τ ι κ η συνταγη δεν τον ξεχωριζεις σε τιποτα απο τον γνωστο λουκουμα του κουλουρά!! Οτι πρεπει για κολατσιο στο σχολειο ή στο... γραφειο !!!

 Υλικά
  • 1 φακελάκι ξηρη μαγια
  • 5 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 φλυτζανιού χλιαρό νερό 
  • 3/4 φλυτζανιού χλιαρό γάλα 
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • 1 αυγό 
  • 1/4 φλυτζανιού βιταμ λιωμένο

Για το στολισμα

  • Ζαχαρη κρυσταλλικη
  • ή σοκολατα κουβερτουρα ή σοκολατα λευκη ή σοκολάτα γάλακτος και χρωματιστή τρουφα
  • ή γλασσο λεμονιου
Εκτέλεση
  • Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ελαστικη και απαλη ζυμη που δεν κολλαει καθολου στα χερια (μπορουμε να ζυμωσουμε και στο χερι). Αν δουμε οτι κολλαει και χρειαζεται προσθετουμε λιγο αλευρι.
  • Αφηνουμε τη ζυμη σκεπασμενη να φουσκωσει και να διπλασιαστει σε ογκο. Για πιο γρηγορα αναβουμε τον φουρνο μας στους 50 βαθμους,τον σβηνουμε και βαζουμε μεσα το μπωλ σκεπασμενο και ακουμπσμενο πανω σε μια πετσετα στη σχαρα.

Το ζυμαρι ειναι ετοιμο οταν βυθιζουμε το χερι μας στο κεντρο και δεν επανερχεται

  • Ανοιγουμε με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια το ζυμαρι σχετικα παχυ (περιπου 1,5-2 εκατοστα).
  • Κοβουμε κυκλους με ενα ποτηρι(το βουταμε που και που σε λιγο αλευρι αν δουμε οτι κολλαει) και στο κεντρο του καθε κυκλου μικροτερα κυκλακια με το μεταλικο καπακι απο ενα μπουκαλι ή με  μια δαχτυληθρα.

Με τη μεθοδο αυτη με το καπακι και το ποτηρι οι λουκουμαδες μας εχουν μορφη σαν τους αγοραστους.

  • Ακουμπαμε τους κυκλους πανω στις λαμαρινες του φουρνου μας τις οποιες εχουμε στρωσει με λαδοκολλα και εχουμε πασπαλιζει αλευρι.
  • Ξαναβαζουμε για λιγο τις λαμαρινες στο φουρνο να ξαναφουσκωσουν.
  • Σε μια βαθια μετρια κατσαρολα βαζουμε λαδι εως τη μεση και το αφηνουμε να ζεσταθει καλα.
  • Ριχνουμε μεσα 4 λουκουμαδες τη φορα και τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισουν και απο τις 2 μεριες.
  • Τους βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι.
  • Πριν κρυωσουν βαζουμε αρκετη ζαχαρη μεσα σε μια σακουλιτσα τροφμων και ριχνουμε μεσα 3-4 λουκουμαδες τη φορα. Κουνωντας τη σακουλιτσα ζαχαρωνουμε τους λουκουμαδες ομοιομορφα.

Οι λουκουμάδες ειναι έτοιμοι!!!

img_2836_420

Μπορουμε να φτιαξουμε και μεγαλους ατομικους λουκουμαδες πλαθοντας μεγαλους κυκλους σαν κουλουρι με το χερι μας ή χρησιμοποιουμε αντι για ποτηρι, ενα πιατακι και ενα φλιτζανακι του καφε σαν καλουπι.

 Αν θελετε μπορειτε και να κανετε γλασσο και να τους περιχυσετε ή να λιωσετε σοκολατα και να βουτηξετε το μισο σα ντονατς.

Επισης μπορειτε να μην κανετε την τρυπα στη μεση και να τα τηγανισετε ολοστρογγυλα σα ντονατς.Μετα με συριγγα τους κανετε ενεση με μαρμελαδα ή μερεντα ή κρεμα ζαχαροπλαστικης και πασπαλιζετε αχνη. 

Προσοχη στο τηγανισμα .Οσο προχωραμε θα βλεπουμε οτι τηγανιζονται πιο γρηγορα οποτε φροντιζουμε που και που να χαμηλωνουμε το ματι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (50) | Εμφανίσεις: 47525
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 14-10-2010 06:28
 
Αγαπημένη γεύση των παιδικών μου χρόνων! Τέλεια σηνταγή και εξαιρετική παρουσίαση! Ευχαριστούμε!!
 
vago
2. 14-10-2010 06:37
 
Tοσο απλο,αλλα και τοσο νοστιμο γλυκακι...ε ρε τι μου θυμησες...Καποιο καιρο που εμενα ακομα με τους δικους μου,πηγαινα στην κρητη λογω δουλειας και με φορτωνε η μανα μου με λουκουμαδες και οχι μονο...μιλαμε για πολυ πραμα!!!Δεν προλαβαν ποτε να φτασουν στην κρητη οι λουκουμαδες μαζι μου!!!Πολυ καλη προσπαθεια!!!Ευχαριστουμε!!
 
conan30
3. 14-10-2010 08:45
 
Μια μεγαλη και γλυκια καλημερα σαν αυτους τους υπεροχους λουκουμαδες!!! 
Αχ τους ζηλεψα και θα ηθελα 1,2,3 μαζι με το καφεδακι μου!!! :upset  
Μπραβο Μαργαριτα και ωραια η παρουσιαση τους!!! :)
 
gwgoyla
4. 14-10-2010 09:33
 
:upset :upset :upset με τρέλανες Μάρτζιιιιιιιιιιι!!!! Μια απορία εκτός συνταγής (γιατι είσαι άκρως κατατοπιστική) την μπλε κορδέλα μέσα απο τον λουκουμά πως της πέρασες χωρίς να εξαφανιστεί όλη η ζάχαρη απο πάνω? ? ? ? ? :?
 
mariaZ
5. 14-10-2010 09:42
 
:grin :grin Θελει τρόπο!!!χαχα! 
Λοιπον την περασα οπως οπως και λεω οτι γινει...τελικα μια χαρα !!!
 
margarita79
6. 14-10-2010 09:45
 
Μια ντουζίνα παρακαλώ κατά Κολωνάκι μεριά!!! Για τον πρωινό καφέ μας... :)  
Αχ βρε Μαργαρίτα, καταπληκτική όπως πάντα άλλωστε! ;)
 
nayia
7. 14-10-2010 11:47
 
Για καλό τις βάζεις κάτι τέτοιες συνταγές ? Δε θέλω και πολύ να κάτσω κάτω και να κάνω διπλή δόση και μετά να τους τσακίσω. 
Απλά υπέροχοι !
 
sgr
8. 14-10-2010 11:49
 
Και η μονή δοση αρκει... ειναι γυρω στα 30 κομματια... :grin  
Βεβαιως ευχαριστω τον Αρχο για το ωραιο βιντεακι.
 
margarita79
9. 14-10-2010 12:21
 
:eek :eek Άλλη μια ντουζίνα προς Πειραιά μεριά, παρακαλώ πολύ :grin :grin  
Εύγε, Μάρτζι!!! Ευχαριστούμε πολύ και τη μαμά, για την καταπληκτική συνταγή κι εσένα για την κατατοπιστικότατη εκτέλεση :) Φυσικά αγαπήθηκε τρελά και θα τους φτιάξουμε λίαν συντόμως ;)
 
Flora
10. 14-10-2010 13:08
 
και αλλη μια ντουζινα προς Θεσσαλονικη!
 
ahina
11. 14-10-2010 22:21
 
ΚΑΤΑΠΛΗΤΙΚΟΙ. ΘΑ ΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.
 
annakouki
12. 15-10-2010 10:00
 
Παιδια ο συνδιασμος συνταγης και Video δεν ....παιζεται !! Μπραβο σας !! 
Επ'ευκαιρια θελω να μοιραστω μαζι σας μια καταπληκτικη "γευστικη" εμπειρια στο κεφαλαιο "λουκουμαδες" .... 
Υπηρχε παλια στην οδο Αγ.Κων/νου στην Ομονοια ενα μαγαζι που εφτιαχνε [απο τοτε που θυμαμαι] τους ωραιοτερους λουκουμαδες που ειχα φαει ποτε !!! Το λεγανε "ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ" .Καποια περιοδο αλλαξε διευθυνση και πηγε λιγο πιο κοντα στην Ομονοια ,στην Σωκρατους διπλα στα παλια γραφεια της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ,εκει οπου βρισκεται ακομα. 
Μια απο τις σπανιες πια φορες που κατεβαινω στην Ομονοια ,ηταν την περασμενη Κυριακη. 
Θυμηθηκα το μαγαζι και σταματησα να παρω λουκουμαδες !!!Το μαγαζι ηταν "εντελως" αδειο !! 
Νομιζα οτι ηταν ..κλειστο . 
Ανοιξα την πορτα και ειδα οτι τελικα ηταν ανοικτο ,με τον ιδιοκτητη και αλλον εναν να περιμενουν ... 
Τους ειπα να μου βαλουν 2 μεριδες λουκουμαδες και οντως μετα απο 5 λεπτα απολαμβανα μια απιστευτη και ξεχασμενη ..γευση !!! 
Τους ρωτησα πως και δεν εχει κοσμο Κυριακατικα οπως παλια και μου απαντησαν οτι τωρα πια στην Ομονοια ειναι μονο ξενοι οι οποιοι αφ'ενος ΔΕΝ ξερουν τους λουκουμαδες , αφ'ετερου ΔΕΝ εχουν ..χρηματα !!  
Σκεφτομουνα τι τρελλες δουλειες θα εκανε ενα τετοιο μαγαζι στα Βορεια Προαστεια με DELIVERY φρεσκους και αυτης της ..ποιοτητος παραδοσιακους λουκουμαδες "ΧΑΝΙΩΝ" !! 
Αξιζει οποτε περασετε απο εκει να τους ..δοκιμασετε !!!
 
M22
13. 15-10-2010 13:36
 
M22 ενδιαφερουσα η πληροφορια σου.Αν και λογω δουλειας γυρνουσα συχνα στην περιοχη δεν το ηξερα...μονο τους Λουκουμαδες του Αιγαιον εχω υποψιν μου αλλα και αυτοι απο οτι εμαθα χαλσαν...θα το επισκεφτω σιγουρα.
 
margarita79
14. 16-10-2010 10:02
 
Εγώ δεν θέλω μια ντουζίνα , θέλω το λουκουμά με το φιόγκο :x  
Θα τους κάνω σίγουρα γιατί το καπάκι από το νερό έχει το όνομα της κόρης μου. 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Μαργαρίτα , άψογη παρουσίαση, ευχαριστούμε πολύ τη μανούλα....
 
voula
15. 14-12-2010 12:56
 
υπαρχει αυτη η συνταγη ακομη σε περιοδικο την βρηκα πολυ προσφατα και την εκανα αλλα απο πανω εβαλα κουβερτουρα λιωμενη σε 2 ημερες δεν υπηρχε δειγμα ..τα εξαφανισε ο αντρουλης μου και τα ανηψια.....
 
ioanna31


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/03/11 )