Υλικά: - 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια
- 1/3 φλ. σταφίδες
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση - Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη και μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα μήλα και κατόπιν τις σταφίδες. Αφήνουμε 5-10' ανακατεύοντας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο της σφολιάτας και κλείνουμε σε ρολό. Κάνουμε λίγες χαρακιές με το μαχαίρι και περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτρο αφού το λίωσουμε.
- Ψήνουμε 30' στους 200 C. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Αν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό μπορούμε να σπάσουμε μέσα πριν κλείσουμε το φύλλο λίγα μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 11222 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |