Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αpfelstrudel (Στρούντελ μήλου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Παρασκευή, 08/10/10
Αpfelstrudel  (Στρούντελ μήλου)
Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια
  • 1/3 φλ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα  πυρέξ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη και μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και κατόπιν τις σταφίδες. Αφήνουμε 5-10' ανακατεύοντας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο της σφολιάτας και κλείνουμε σε ρολό. Κάνουμε λίγες χαρακιές με το μαχαίρι και περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτρο αφού το λίωσουμε.
  • Ψήνουμε 30' στους 200 C. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. 

 Αν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό μπορούμε να σπάσουμε μέσα πριν κλείσουμε το φύλλο λίγα μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9366
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 12-10-2010 07:05
 
Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη σου,πρεπει να ειναι νοστιμοτατη και φυσικα θα δοκιμαστει.. :zzz
 
gwgoyla
2. 12-10-2010 09:40
 
Vago ευχαριστούμε πολύ,λατρεύω τα strudel!! :zzz
 
demi
3. 12-10-2010 09:45
 
Αγαπημένο γλυκό! Πολύ αγαπημένο! Τώρα και σπιτικό!!! :zzz Ευχαριστούμε vago! :)
 
nayia
4. 12-10-2010 09:48
 
Αυτες οι σφολιατοσυνταγες σου ειναι ολες μια και μια!!Φοβερο γλυκακι!Μπραβο!
 
margarita79
5. 12-10-2010 12:03
 
Πανεύκολο και εντυπωσιακό!!!!!! Θα το κάνω 100% ! Συγχαρητήρια Βάγγω!!!!!!! :) :grin :zzz
 
linmak88
6. 12-10-2010 18:53
 
:upset :upset Αγαπημένες γεύσεις!!!!! και πολύ πολύ εύκολο!!! Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία!!!
 
mariaZ
7. 07-11-2010 10:55
 
μπράβο καταπληκτικό γλυκάκι, βεβαία εγώ είχα μια αστοχία, έβαλα ζεστό το μείγμα στο φύλο με αποτέλεσμα η σφολιάτα να μου ανοίξει και να βγει γέμιση έξω, παρ όλα αυτά απο γεύση σχίζει, την επόμενη φορά ελπίζω να πετύχω και την εμφάνιση :zzz :zzz :zzz
 
SOFMANE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )