Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σούπα βελουτέ με σέλερι και γλυκάνισο
Σούπα βελουτέ με σέλερι και γλυκάνισο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 11/10/10
veloute_seleri
 Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 2 ρίζες σέλερι χωρίς τα φύλλα κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 2 μεγάλα πράσα, μόνο το λευκό μέρος, σε φετάκια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.γλ. γλυκάνισο σπασμένο σε γουδί
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  • Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλερι , τις πατάτες και το γλυκάνισο για 5 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ζωμό, βραστό.
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20’.
veloute_seleri1
  • Προσθέτετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμη. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο. Περνάτε τη σούπα από μπλέντερ ώστε να πάρει βελουτέ υφή.

Σερβίρετε γαρνίρωντας με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

veloute_seleri2

 Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο, διαμορφωμένη γευστικά στα γούστα μας.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6429
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 15-10-2010 11:07
 
Οτι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται... Και φαίνεται και πολύ μυρωδάτη με το γλυκάνισο! Θα δοκιμαστεί...
 
nayia
2. 15-10-2010 13:33
 
Φοβερα λαχταριστη αν και το σελερι δεν το πολυπροτιμω τα υπολοιπα ομως υλικα ειναι ολα τελεια!!!Μπραβο Φλο μου!!
 
margarita79
3. 15-10-2010 19:41
 
Κι εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου για το σέλερι, αρχικά. Παρόλα αυτά οι γεύσεις δένουν πολύ καλά και είναι πολύ νόστιμη ;) Σας ευχαριστώ :zzz
 
Flora
4. 16-10-2010 10:05
 
Πολύ ωραία φαίνεται Φλώρα. .Ο,τι πρέπει για το χειμώνα.
 
voula
5. 16-10-2010 10:25
 
Σ' ευχαριστώ, Βουλάκι :zzz
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )