Υλικά (για 4-6 άτομα) - 2 ρίζες σέλερι χωρίς τα φύλλα κομμένα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
- 2 μεγάλα πράσα, μόνο το λευκό μέρος, σε φετάκια
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ.γλ. γλυκάνισο σπασμένο σε γουδί
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κούπα γιαούρτι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση - Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλερι , τις πατάτες και το γλυκάνισο για 5 λεπτά.
- Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ζωμό, βραστό.
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20’.
| | - Προσθέτετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμη. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο. Περνάτε τη σούπα από μπλέντερ ώστε να πάρει βελουτέ υφή.
Σερβίρετε γαρνίρωντας με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. | |
Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο, διαμορφωμένη γευστικά στα γούστα μας. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7999 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |