Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζανόρυζο της Λίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Πέμπτη, 14/10/10
Ένα φαγητό δικής μου έμπνευσης - επειδή λατρεύω την μελιτζάνα!
Υλικά:
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 1 κουτί κονκασέ ντοματάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ,σούπας δυόσμο(προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι(πάπρικα)
  • 1 κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί(προαιρετικά)
  • 5 κούπες ζεστό νερό
  • Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 4 και μετά σε μεγάλους κύβους. Τις ξεπικρίζουμε με αλάτι για ένα μισάωρο και μετά τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες να σωταριστούν καλά.
  • Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και αφού τα σωτάρουμε κι αυτά, τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ,  αλάτι και το κόκκινο γλυκό πιπέρι και τέλος το ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τον κύβο λαχανικών.
  • 10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο.

 Το σερβίρουμε με τυρί φέτα ή μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάϊ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 6278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-10-2010 19:28
 
Πω πω πολυ ωραιο φαγητο!Δεν το ειχα σκεφτει ποτε..θα το δοκιμασω!!
 
margarita79
2. 18-10-2010 22:21
 
Πολύ ωραίο φαγητό!Το έκανα την προηγούμενη Τετάρτη αντί για μπριάμ. 8) Έβαλα μελιτζάνες τσακώνικες και ρύζι κίτρινο για πιο σπυρωτό. Απλά τέλειο :zzz
 
Tonni
3. 19-10-2010 07:54
 
Φανταστική ιδέα Λινάκι!!!! Η φέτα απαραίτητο αξεσουάρ!!!! :grin :grin Φιλιά
 
mariaZ
4. 19-10-2010 18:50
 
Λινάκι μου ...έγραψες !....και μάλιστα με τα πιό απλά υλικά...!!!! Υπέροχο!!!! Μπράβο σου!!!! και ευχαριστούμε παρα πολύ!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/10/10 )