Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Ραβανί Νο.08 (πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο)
Ραβανί Νο.08 (πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από maraki22   
Τρίτη, 12/10/10
Υλικά:
  • 1 κύπελο ζάχαρη
  • 2 κύπελα αλεύρι
  • 2 κύπελα σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 2 γιαουρτάκια

Για το σιρόπι:

  • 7 κύπελα νερό
  • 6 κύπελα ζάχαρη
  • 1 λεμόνι ολόκληρο
  • 1 βανίλια

Όλα τα υλικά τα μετράμε με το κύπελο από το γιαούρτι !!!!!!!

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ 2-3 λεπτά. Έπειτα βάζουμε το αλέυρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και το βγάζουμε απο το μίξερ.
  • Ρίχνουμε τα γιαουρτάκια στο μίγμα και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα.
  • Μόλις απορροφηθεί όλο το αλέυρι βάζουμε και το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε και αυτό με την σπάτουλα.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο από το μισάωρο.

Κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι κομμένο στη μέση και προς το τέλος βάζουμε και την βανίλια.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ξυλάκι βανίλιας να βράσει μαζί με το σιρόπι.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και το χύνουμε όταν κρυώσει στο ζεστό ραβανί ή το αντίθετο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11895
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-10-2010 22:13
 
Εύκολο και γρήγορο...μ'αρέσει! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/10/10 )