Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα κιμά στον φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 16/10/10
Θα χρειαστούμε
  • Πουρέ ετοιμο φτιαγμένο που μας περίσσεψε ή της στιγμής (νάναι λίγο σφιχτός!)
  • Κιμά σοταρισμένο όπως στο παστίτσιο με ντομάτούλα, κρεμμύδι & σκορδάκι, πικάντικο και αλεσμένες κόκκινη και πράσινη πιπεριά (.. για περίσσια νοστιμιά!) χωρίς πολλά ζουμια, αν είναι δυνατό καθόλου!
  • Πιπέρι
  • Αλάτι (προσοχή στο αλάτι!)
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι .
  • Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμα του ταψιού και το σωτάρισμα του κιμά
Πάμε να το φτιάξουμε:
  • Σε ένα ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά στρώνουμε τον πουρέ σαν βάση τάρτας.
  • Επάνω από την βάση στρώνουμε τον σοταρισμενο πικάντικο κιμά μας.
  • Από επάνω πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι τριμμένο .
  • Επάνω από την ταρτα τοποθετούμε τον κιμά .
  • Ψήνω στους 200ο Κελσίου μέχρι να κάνει κρούστα από επάνω και να ροδίσει ο κιμάς.

Σερβίρεται κρύα η ζεστή!
Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 7859
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-10-2010 20:40
 
Πρεπει να ειναι νοστιμοτατο!!! 
Θα το φτιαξω σιγουρα. 
Ευχαριστουμε πολυ!!!
 
gwgoyla
2. 19-10-2010 21:35
 
χμμμμ.....αρκετα καλη ιδεα...απ οτι διαβαζω πρεπει να ναι πολυ νοστιμο!!!Αλλα ρε γμτ δε μπορω να αντισταθω....Οταν δοκιμασουμε να το φτιαξουμε σκεφτομαι να κανω αρκετες μοντιφες(παραλλαγες)...δλδ... αντι μια ταρτα με κιμα οπως μας την περιγραφεις,να φτιαξουμε ατομικα ταρτακια και ενω σε μερικα θα βαλουμε τη συνταγη οπως ακριβως τη λες,σε αλλα να καλυψουμε η ανακατεψουμε τον κιμα με γιαουρτ,και σε αλλα με κρεμμα γαλακτος...ξερω,ξερω....η φαντασια μου οργιαζει,το χω ακουσει εκατομμυρια φορες!!! :upset :zzz
 
conan30
3. 20-10-2010 14:46
 
Ειλικρινά την ιδέα σου την βρίσκω υπέροχη,απλά δεν έβαλα κρεμα γάλακτος η γιαούρτι για να γίνει διαφορετικό από το σουφλέ σου, και να γίνει και πιό γρήγορα ...Τσάκ μπάμ, και σίγουρα πιό λάϊτ.
 
pastaflora
4. 20-10-2010 16:50
 
Σιγουρα στην μαγειρικη χρειαζεται να εχεις φαντασια ωστε να μπορεις να αυτοσχεδιαζεις να δημιουργεις και να μπορεις να "παιζεις"με τα υλικα και να ταιριαζουν οι γευσεις μεταξυ τους.. 
Επισης για πιο ελαφρια γευση αλλα με τα ιδια υλικα χωρις να τους λειψεικατι,μπορουμε να βαλουμε light γιαουρτι και κρεμα γαλακτος.
 
gwgoyla
5. 20-10-2010 16:54
 
Πολυ ωραιο και πρωτοτυπο!Η βαση πατατας θα ειναι τελεια!Νομιζω οτι δεν χρειαζεται κατι αλλο ειδικα αν ο πουρες ειναι φτιαγμενος με γαλα και φρεσκο βουτυρακι.Θα το δοκιμασω αμεσα κ.Αρετη!
 
margarita79
6. 20-10-2010 18:21
 
για ...πιο light ο κιμας απο σογια ειναι ιδανικος!!!τελος παντων σε κααααθε συνταγη ο καθενας μπορει να κανει οποια προσαρμογη θελει...ΕΚΤΟΣ ξαι αν ειναι παραδοσιακη συνταγη,που κι εκει παλι το συζηταμε...Οπως και να χει μ αρεσε η συνταγη σου πασταφλωρα(την παιζει και η αγαπημενη μου ηθοποιος η Μ.Αρωνη)!!!
 
conan30

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )