Υλικά - 1.800γρ -2 κιλά αλευρι γ.ο.χ(περιπου)
- 2 1/2 φλιτζανια λάδι
- 2 φλιτζάνια μουστο ή πετιμέζι
- 1 1/2 φλιτζανι χυμο πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζανι κονιακ
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κ.σ σόδα
- 2 κ.σ χυμο λεμονιου
- 2 κ.γ αμμωνία
- 2 κ.γ μπεικιν
- 1 κ.γ κανέλλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 κ.σ κακαο (προαιρετικα για να πιο σκουρο χρώμα)
Εκτέλεση - Βαζουμε όλα τα υλικα μαζι (εκτος απο το αλευρι) στο μιξερ και χτυπαμε για 5 λεπτα
- Την σόδα την εχουμε διαλυσει στο κονιακ.
- Σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι.
- Αν θελουμε να σκουρήνει κι αλλο η ζυμη μας ριχνουμε το κακαο.
- Πλαθουμε κουλουρακια σε οτι σχημα θελουμε και τα βαζουμε στη λαμαρινα του φουρνου.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους με αντιστασεις πανω κατω για 25 λεπτά.
Ειναι μουστοκουλουρα εξωτερικά τραγάνα και μεσα μαλακα και αφρατα. Καλη επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11487 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |