Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουστοκούλουρα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 15/10/10
dsc_0139_420
Υλικά
  • 1.800γρ -2 κιλά αλευρι γ.ο.χ(περιπου)
  • 2 1/2 φλιτζανια λάδι
  • 2 φλιτζάνια μουστο ή πετιμέζι
  • 1 1/2 φλιτζανι χυμο πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζανι κονιακ
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κ.σ σόδα
  • 2 κ.σ χυμο λεμονιου
  • 2 κ.γ αμμωνία
  • 2 κ.γ μπεικιν
  • 1 κ.γ κανέλλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ κακαο (προαιρετικα για να πιο σκουρο χρώμα)
Εκτέλεση
  • Βαζουμε όλα τα υλικα μαζι (εκτος απο το αλευρι) στο μιξερ και χτυπαμε για 5 λεπτα
  • Την σόδα την εχουμε διαλυσει στο κονιακ.
  • Σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι.
  • Αν θελουμε να σκουρήνει κι αλλο η ζυμη μας ριχνουμε το κακαο.
  • Πλαθουμε κουλουρακια σε οτι σχημα θελουμε και τα βαζουμε στη λαμαρινα του φουρνου.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους με αντιστασεις πανω κατω για 25 λεπτά.

Ειναι μουστοκουλουρα εξωτερικά τραγάνα και μεσα μαλακα και αφρατα.

dsc_0117_420

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11487
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-10-2010 10:01
 
Μου αρέσουν πολύ τα μουστοκούλουρα αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ. Μιας και οι προτάσεις σου είναι εγγύηση ;) , θα τα δοκιμάσω αμέσως μόλις βρω μούστο! 
Η ζύμη, στο τελικό στάδιο, πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει ή πιο σκληρή?
 
Flora
2. 19-10-2010 10:04
 
Κανονικη ελαστικη ζυμη που δεν πρεπει να σπαει αλλα ουτε και να κολλαει στα χερια. 
Καλη επιτυχία!!!
 
margarita79
3. 19-10-2010 10:25
 
Μμμμ...πεθαινω για μουστοκουλουρα και τα δικα σου φαινοντε τελεια Μαργαριτα.. και πολυ ευκολα... 
Ευχαριστουμε πολυ !!!
 
gwgoyla
4. 19-10-2010 19:25
 
Καλά εε!!! 
Τι top chef και τι master chef  
Εδώ μιλάμε για πολύ μαστόρισσα, που θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10 με 15 αστέρια Michelin 
Θα ήθελα πολύ να τα κάνω αλλά με τα γλυκά και με ότι έχει σχέση με ζάχαρη δεν τα πάω καθόλου καλά
 
PANELE
5. 19-10-2010 19:44
 
Πολύ ωραία φαίνονται! Θα δοκιμαστρούν σίγουρα το σ/κ. Thank you! :)
 
Tonni
6. 19-10-2010 20:11
 
εξαιρετικά. Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες 8) 8) 8)
 
ArXoS
7. 20-10-2010 13:05
 
Μερσι!! 8)
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/10/10 )