Το πιλάφι αυτό το κάνω πολλά χρόνια - είναι δικής μου έμπνευσής και το λατρεύουν όλοι στην οικογένεια! Είναι τέλειο συνοδευτικό για κάθε είδους κρέατος. Εγώ το σερβίρω και με γαρίδες σαγανάκι, ψάρια μαγειρεμένα με οποιοδήποτε τρόπο, κεφτεδάκια και τόσα άλλα! Υλικά - 2 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
- 5 φλυτζάνια ζωμό μοσχάρι ζεστό ή 2 κύβους βοδινούς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- λίγο βρασμένο καλαμπόκι (προαιρετικά)
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση - Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο λάδι για 2' και ρίχνω και το ρύζι. Τσιγαρίζω και το ρύζι για άλλα 2'.
- Ρίχνω το τριμμένο καρότο, τον αρακά, την κόκκινη πιπεριά, το καλαμπόκι και το ζεστό ζωμό μοσχαριού, αλατοπιπερώνω και κατεβάζω στο μισό την θερμοκρασία της κουζίνας μου βράζοντας με μισάνοικτο καπάκι της κατσαρόλας μου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Μόλις κλείσω την κουζίνα μου, σκεπάζω με καθαρή πετσέτα μόνο για 10' - απομακρύνοντας κατευθείαν την κατσαρόλα μου από τη φωτιά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 19153 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |