Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιλάφι πολύχρωμο με λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Κυριακή, 17/10/10

Το πιλάφι αυτό το κάνω πολλά χρόνια - είναι δικής μου έμπνευσής και το λατρεύουν όλοι στην οικογένεια! Είναι τέλειο συνοδευτικό για κάθε είδους κρέατος. Εγώ το σερβίρω και με  γαρίδες σαγανάκι, ψάρια μαγειρεμένα με οποιοδήποτε τρόπο, κεφτεδάκια και τόσα άλλα!

Υλικά
  • 2 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
  • 5 φλυτζάνια ζωμό μοσχάρι ζεστό ή 2 κύβους βοδινούς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • λίγο βρασμένο καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο λάδι για 2' και ρίχνω και το ρύζι. Τσιγαρίζω και το ρύζι για άλλα 2'.
  • Ρίχνω το τριμμένο καρότο, τον αρακά, την κόκκινη πιπεριά, το καλαμπόκι και το ζεστό ζωμό μοσχαριού, αλατοπιπερώνω και κατεβάζω στο μισό την θερμοκρασία της κουζίνας μου βράζοντας με μισάνοικτο καπάκι της κατσαρόλας μου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  • Μόλις κλείσω την κουζίνα μου, σκεπάζω με καθαρή πετσέτα μόνο για 10' - απομακρύνοντας κατευθείαν την κατσαρόλα μου από τη φωτιά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 19153
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-10-2010 14:49
 
Εισαι όμως ...Η ..ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ!!!!
 
pastaflora
2. 20-10-2010 16:56
 
Αυτο το χρωματιστο ρυζακι οπως και ολα τα ''πολυχρωμα '' ειναι απο τα αγαπημενα μου συνοδευτικα καθως και του μικρου μου.
 
margarita79
3. 31-01-2011 16:29
 
Κάνω ακριβώς το ίδιο μόνο που για να μην παιδεύομαι έχω πάντα στην κατάψυξη ένα σακουλάκι ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ του Μπαρμπαστάθη και έτσι έχω όλα τα λαχανικά έτοιμα ανά πάσα στιγμή!
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )