Η βασικη συνταγή για τα cupcakes ειναι της martha stewart με την προσθηκη παγωτου γινονται ακομα πιο λαχταριστά!!!
Yλικά - 3/4 κουπας κακαο σε σκονη
- 3/4 κουπας αλευρι γ.ο.χ
- 1/2 κ.γ μπεικιν
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 3/4 φλιτζανιου βιταμ
- 1 φλιτζανι ζαχαρη
- 3 μεγαλα αυγα
- 1 κ.γ βανιλια
- 1/2 φλιτζάνι sour cream (εγω δεν ειχα και εβαλα ξυνογαλα μισο μισο με κρεμα γαλακτος)
- Αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
- Παγωτό για το γέμισμα
Εκτέλεση - Κοσκινιζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι,το κακαο,το μπεικιν και το αλατι και τα βαζουμε στην ακρη.
- Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψουν και προσθετουμε τα αυγα ενα -ενα χτυπωντας καλα μετα απο το καθενα.
- Προσθετουμε την βανιλια και την ξινοκρεμα εναλλαξ με το αλευρι.
- Απλα φροντιζουμε να ξεκινησουμε και να τελειωσουμε με το αλευρι.Δηλαδη ριχνουμε το μισο αλευρι μετα ξινοκρεμα και στο τελος αλευρι ισα να ανακατευτει.
- Μοιραζουμε στο ταψακι για κεκακια(γεμιζουμε τα 3/4 της καθε θηκης) αφου εχουμε βαλει τα ειδικα χαρτακια και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 20-25 λεπτα ή μεχρι να βγει καθαρη η οδοντογλυφιδα που θα δοκιμασουμε στο κεντρο.
- Οταν κρυωσουν καλα ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε αχνη ζάχαρη.
- Αν θελουμε να τα γεμισουμε με παγωτο κοβουμε τα ''καπελακια'' τους και κανουμε μια τρυπα στο εσωτερικο(οπως βλεπετε στην φωτογραφια) οπου βαζουμε μια μπαλα παγωτο.
Καλη επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 8163 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |