Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι φιλέτο γεμιστό
Κατσικάκι φιλέτο γεμιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 18/10/10
katsikaki_gemisto1
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 μπούτι από κατσικάκι φιλεταρισμένο, περίπου 1,2 κιλά
  • ¼ μπέικον σε φέτες
  • 6-8 λιαστές τομάτες σε λάδι
  • 150γρ. κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια
  • ½ κούπα θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, παγωμένο
Εκτέλεση

Ζητήστε από το χασάπη να σας φιλετάρει το μπουτάκι. Εγώ το έκανα μόνη μου και επειδή σε ήταν ολόισιο… χώρισα το φιλέτο σε τρία μέρη. Έτσι μπόρεσα να δουλέψω καλύτερα και τα ρολά και να χωράνε άνετα στο τηγάνι μου.

  • Χτυπήστε λίγο το κρέας να απλώσει καλά και αλατοπιπερώστε το. Απλώστε στον πάγκο σας πλαστική μεμβράνη ώστε να μπορέσετε να το τυλίξετε μέσα σε αυτή.
  • Απλώστε μερικές φέτες μπέικον. Ανάλογα με το κομμάτι κρέατος που έχετε, υπολογίστε το μπέικον να καλύπτει όλο το ρολό. Πασπαλίστε με θυμάρι και τοποθετήστε σε 2-3 σημεία κομμάτια τυριού και λιαστές.
katsikaki_gemisto2

katsikaki_gemisto3

  • Τυλίξτε το ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης και τυλίξτε τη σφιχτά. Κρατάτε τα ρολά στο ψυγείο μέχρι να τα μαγειρέψετε. Καλό είναι να κάνετε τη διεργασία από βραδύς. Όσο περισσότερο μείνουν στο ψυγείο τόσο καλύτερα θα ψηθούν ομοιόμορφα και δεν θα ανοίξουν. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε όταν θα τα ξετυλίξετε από τη μεμβράνη, να τα δέσετε με σπάγκο κατάλληλο για μαγειρική.

katsikaki_gemisto4

katsikaki_gemisto5

  • Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
  • Ζεσταίνετε καλά αντικολλητικό σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο. Ένα τηγάνι κάνει καλά αυτή τη δουλειά αρκεί να τυλίξετε τη λαβή του με διπλό αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα ρολά από όλες τις μεριές να θωρακιστούν καλά. Μην τα τρυπήσετε με πιρούνι, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια λαβίδα.
  • Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζετε όπως είναι στο φούρνο και ψήνετε για 15’ για μέτριο ψήσιμο, 20’ για καλοψημένο και 25’ πολύ καλά ψημένο. Εγώ τα έψησα για 15’. Μη φοβηθείτε τους χρόνους, το κρέας είναι πολύ τρυφερό και με το φιλετάρισμα και το χτύπημα έχει μαλακώσει ήδη, άρα είναι και πολύ εύκολο να σας στεγνώσει στο φούρνο.

katsikaki_gemisto7

katsikaki_gemisto8
  • Βγάζετε τα φιλέτα και τα αφήνετε σε ένα πιάτο να ξεκουραστούν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  • Μεταφέρετε το τηγάνι πάλι στην εστία, ρίχνετε το κρασί και με σπάτουλα ξεκολλάτε όλα τα υπολείμματα. (Καλό θα ήταν, σε αυτό το σημείο να το περάσετε από σήτα, για να μην έχει η σάλτσα αντιαισθητικά κομματάκια.) Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 των υγρών και ρίχνετε μέσα ότι υγρά έχουν βγάλει στο πιάτο τα ρολά σας. Ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Αφαιρείτε τον σπάγκο, αν τα έχετε δέσει, κόβετε τα ρολά σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 3520
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 22-10-2010 10:45
 
Καλά, έχω πάθει πλάκα πρωί-πρωί! :upset :upset :upset Τι πράγμα είναι τούτο;;; Κόλαση!!!!!!!!!! Flora, τέλεια η συνταγή σου! ;) Ευχαριστούμε!
 
nayia
2. 22-10-2010 11:22
 
Υπεροχη και τελεια συνταγη... 
 
Πολλα μπραβο!!!
 
gwgoyla
3. 22-10-2010 11:50
 
Πω, πω, πω, σχιζοφρένεια! Θα τρελαθώ!!!!!!! Δεν υπάρχει το φαγητό σου Φλώρα μου! :zzz :zzz :zzz
 
linmak88
4. 22-10-2010 14:06
 
Πεντανόστιμο!! Μπράβο σου!!!
 
pastaflora
5. 22-10-2010 16:45
 
Καλα φλωρα τι εφτιαξες παλι??!!!Δεν εχω δει και καλυτερο!!!Τελειο!!!!
 
margarita79
6. 22-10-2010 19:12
 
Καταπληκτικό! Από τις καλύτερες συνταγές του site! Χίλια μπράβο και αμέσως στα αγαπημένα!!
 
vago
7. 22-10-2010 19:41
 
A ρε Φλωρίτσα είσαι μαστόρισα κορίτσι μου... εγώ αν δεν το δω να γίνεται live δηλαδή, αποκλείεται να το κάνω. Ασε που δεν ξέρω να φιλετάρω οτιδήποτε έτσι κι αλλιώς, και μετά η δεύτερη δυσκολία μου είναι πώς στο καλό να τα τσιγαρίσεις χωρίς να ξεδιπλώσουν - να χυθεί το περιεχόμενο κλπ. Και πώς τσιγαρίζονται καλά αν τα έχεις πιασμένα με οδοντογλυφίδα... επιστήμη ολόκληρη!
 
Ranja
8. 23-10-2010 07:24
 
:eek :eek Τι καταπληκτικό φαγητό είναι αυτό καλέ; Φοβερό! Χίλια μπράβο Φλώρα!
 
Tonni
9. 23-10-2010 08:20
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια :)  
Ράνια, μη μου πελαγώνεις :grin  
Το φιλετάρισμα μπορείς να το αποφύγεις αν το ζητήσεις από τον χασάπη σου να στο κάνει.  
Το να μη σου σου ξεδιπλώσουν και αδειάσουν στο τσιγάρισμα δεν θέλει οδοντογλυφίδες αλλά αρκετή ώρα στο ψυγείο διπλωμένα με τη μεμβράνη. Αν και πάλι δεν είσαι σίγουρη, δένεις τα ρολά με σπάγκο. 
Δεν θέλει κόπο βρε, θέλει τρόπο ;)
 
Flora
10. 23-10-2010 11:24
 
...Και εσύ Φλώρα μου έχεις τον τρόπο σου σε όλα! Απλά ένα ακόμα τέλειο πιάτο από τη Φλώρα. Και μου αρέσει πολύ το κατσικάκι.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/10/10 )