Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Ταρτα κοτόπουλου με μανιτάρια και πιπεριές
Ταρτα κοτόπουλου με μανιτάρια και πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 19/10/10
img_2965_420
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλευρι 
  • 125 γρ. βουτυρο
  • 2 κροκοι
  • λιγο αλατι
  • 2-3κ.σ παγωμενο νερο
Για τη γέμιση
  • 300γρ,φιλέτο κοτοπουλο (βρασμενο ή περισσευματα απο ψητο κοτόπουλο)
  • 3 φετες μπεικον
  • 3 πιπεριες κομμενες διαφορα χρωματα 
  • 1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγαλα μανιταρια ψιλοκομμένα (μπορειτε και κονσέρβα)
  • 2 φλιτζάνια τριμμενα κιτρινα τυρια (ή 1 κουτάκι mix cheese)
  • 3 κ.σ λάδι
  • 1 κ.σ μουσταρδα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο (πχ.τοταλ)
  • 2 αυγα 
  • Αλατι, πιπερι, μοσχοκαρυδο
Εκτέλεση 
  • Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
  • Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεια
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικα και τα σοταρουμε στο λάδι μεχρι να μαραθουν.
  • Προσθετουμε το μπεικον ψιλοκομμένο
  • Σβηνουμε με το κρασι, προσθετουμε τη μουσταρδα και αφηνουμε να εξατμιστουν ολα τα υγρα.
  • Προσθετουμε αλατι,πιπερι και λιγο μοσχοκάρυδο.
  • Αφηνουμε να κρυωσει καλα το μειγμα και προσθετουμε το κοτοπουλο ψιλοκομμένο και τα τυρια (κραταμε λιγο τυρι για πασπαλισμα)
img_2939_420img_2942_420img_2950_420
  • Χτυπαμε τα αυγα με το γιαουρτι,ριχνουμε λιγο ακομα αλατοπιπερο και προσθετουμε στο μειγμα.
  • Στρωνουμε τη γεμιση πανω απο την ταρτα  και πασπαλιζουμε λιγο τυρι.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα.Μετα τα πρωτα 30 λεπτα σκεπαζουμε με αλουμινιχαρτο και συνεχιζουμε το ψησιμο.

Αν το κοτόπουλο ειναι ψητο ή σουβλας προσεξτε στην προσθηκη αλατιου. Καλυτερα να δοκιμασετε το μειγμα γιατι ισως ειναι ηδη αλμυρο.

Αν δε θελετε το γιαουρτι μπορει να αντικατασταθει με ενα μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος αλλά σας εγγυωμαι οτι δε φαινεται καθόλου.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 18891
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 23-10-2010 12:06
 
Αμάν βρε Μασργαρίτα μου, αμάν - θα μας τρελάνεις εσύ! :) :grin :roll :zzz
 
linmak88
2. 23-10-2010 12:59
 
Βρε Μαργαρίτα!!!! Έλεος!! :x :eek :p
 
Tonni
3. 23-10-2010 16:41
 
proskino arxontisa....... :x agapimeno idi
 
reakon
4. 23-10-2010 17:56
 
Έλεος πια βρε Μαργαρίτα!!  
Τι τρώνε αυτοί οι άντρες σου πια σ΄αυτό το σπίτι :? :?  
Ανεξάντλητες πια είναι αυτές οι συυταγές σου?
 
voula
5. 23-10-2010 19:33
 
Μαργαρίτα δεν το συζητώ!!Αυτό θα φτιαχτεί αύριο κιόλας!Κι αν δε βρω στο μπακάλικο της γειτονιάς το μπέικον που μου λείπει λόγω Κυριακής,θα βάλω καπνιστή γαλοπούλα!Δε μπορώ να περιμένω τη Δευτέρα!! :zzz
 
demi
6. 24-10-2010 07:11
 
Οι τάρτες σου είναι πάντα καταπλητικές αλλά σ' αυτή ξεπέρασες τον εαυτό σου. Μπράβο!!
 
vago
7. 24-10-2010 08:30
 
Μιαμ...υπέροχη η τάρτα :zzz  
Θα δοκιμαστεί άμεσα :)
 
Flora
8. 24-10-2010 12:48
 
Αμάν πια, ξερή πέφτω κάθε φορά με τις συνταγές σου. Στείλε μου βρε ένα κομμάτι...
 
sgr
9. 24-10-2010 21:34
 
ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
 
annakouki
10. 27-02-2011 13:31
 
MARGARITA MALON EXEIS EFESI STIS TARTES.THA TIN DOKIMASO.
 
KEM

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/10/10 )