Υλικά Για τη ζύμη
- 250 γρ αλευρι
- 125 γρ. βουτυρο
- 2 κροκοι
- λιγο αλατι
- 2-3κ.σ παγωμενο νερο
Για τη γέμιση- 300γρ,φιλέτο κοτοπουλο (βρασμενο ή περισσευματα απο ψητο κοτόπουλο)
- 3 φετες μπεικον
- 3 πιπεριες κομμενες διαφορα χρωματα
- 1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 3 μεγαλα μανιταρια ψιλοκομμένα (μπορειτε και κονσέρβα)
- 2 φλιτζάνια τριμμενα κιτρινα τυρια (ή 1 κουτάκι mix cheese)
- 3 κ.σ λάδι
- 1 κ.σ μουσταρδα
- 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο (πχ.τοταλ)
- 2 αυγα
- Αλατι, πιπερι, μοσχοκαρυδο
Εκτέλεση
- Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
- Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεια
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικα και τα σοταρουμε στο λάδι μεχρι να μαραθουν.
- Προσθετουμε το μπεικον ψιλοκομμένο
- Σβηνουμε με το κρασι, προσθετουμε τη μουσταρδα και αφηνουμε να εξατμιστουν ολα τα υγρα.
- Προσθετουμε αλατι,πιπερι και λιγο μοσχοκάρυδο.
- Αφηνουμε να κρυωσει καλα το μειγμα και προσθετουμε το κοτοπουλο ψιλοκομμένο και τα τυρια (κραταμε λιγο τυρι για πασπαλισμα)
- Χτυπαμε τα αυγα με το γιαουρτι,ριχνουμε λιγο ακομα αλατοπιπερο και προσθετουμε στο μειγμα.
- Στρωνουμε τη γεμιση πανω απο την ταρτα και πασπαλιζουμε λιγο τυρι.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα.Μετα τα πρωτα 30 λεπτα σκεπαζουμε με αλουμινιχαρτο και συνεχιζουμε το ψησιμο.
Αν το κοτόπουλο ειναι ψητο ή σουβλας προσεξτε στην προσθηκη αλατιου. Καλυτερα να δοκιμασετε το μειγμα γιατι ισως ειναι ηδη αλμυρο. Αν δε θελετε το γιαουρτι μπορει να αντικατασταθει με ενα μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος αλλά σας εγγυωμαι οτι δε φαινεται καθόλου. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 23234 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |