Yλικα - 300 γρ κουβερτουρα
- 160 γρ βουτυρο
- 4 αυγα
- 300 γρ ζαχαρη
- 200 γρ αλευρι
Εκτελεση - Λιωνουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο μαζι σεν μπεν μαρι.
- Χτυπαμε τη ζαχαρη με τα αυγα μαζι στον καδο του μιξερ, εως οτου αφρατεψουν
- Ενσωματωνουμε τη λιωμενη κουβερτουρα με το βουτυρο στα χτυπημενα αυγα, ανακατευοντας απαλα με μια σπατουλα.
- Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι,συνεχιζοντας το ανακατεμα.
- Βουτυρωνουμε και ζαχαρωνουμε μια φορμα του κεικ 10χ27 εκ.περιπου, αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.
- Το κεικ πρεπει να βγει μαλακο. Αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως και ξεφορμαρουμε.
- Τον φουρνο μας πρωτα τον εχουμε προθερμανει στους 200 βαθμους.
Εαν προτιμουμε η σοκολατα στο κεντρο του κεικ να ειναι μαλακη, μπορουμε πριν το σερβιρουμε να το ζεστανουμε για λιγο στον φουρνο. Καλη επιτυχια!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 11162 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |