Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβίθια κοκκινιστά με κεφτεδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τετάρτη, 20/10/10

Μια μέρα είχα κεφτεδάκια περίσσευμα και δεν ήξερα τι να τα κάνω! Τα έκανα τελικά με ρεβύθια και όλοι τα έφαγαν με ευχαρίστηση! Είναι ένα πιάτο με ωραίες μυρωδιές και ωραία γεύση! 

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια :

  • 500 γραμ. κιμά μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • 3 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κεφτέδες
  • ½ κουτ.γλυκού σόδα
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι- για να σβήσουμε τη σόδα
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τα ρεβίθια :
  • 500 γραμ. ρεβίθια - μουσκεμένα αποβραδίς
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε τα  κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια μικρά.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Εντωμεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για ½ ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
  • 10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά-προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8359
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-10-2010 09:38
 
Εχω ξαναπει οτι τα κοκκινιστα ρεβυθια τα λατρευω!!Αυτα ειναι υπερπαραγωγη!!!Θα τα κανω οπωσδηποτε!!!
 
margarita79
2. 25-10-2010 12:00
 
Ευχαριστώ Μαργαριτούλα! Είναι σκέτη λιχουδια!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/10/10 )