Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπατόν Σαλέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 21/10/10
img_3004_420

 Συνοδέυουν ιδανικά το ουισκάκι ή την μπυρα μας!

Υλικά
  • 1 κιλό αλευρι για ολες της χρησεις
  • 250 γρ.μαργαρινη λιωμένη (σε χαμηλη θερμοκρασια)
  • 250μλ ηλιελαιο
  • 250 μλ γαλα
  • 2 αυγα
  • 1/2 φακελακι μπεικιν
  • Λιγο μαχλεπι κοπανισμενο
  • 1 κοφτο κ.γ παπρικα
  • 1 κ.σ αλάτι
  • Λιγο λευκό πιπερι

Για το γαρνίρισμα

  • 2 κροκους για το γυαλισμα
  • Λιγη παρμεζανα τριμμενη ή σουσάμι λευκο και μαύρο
Εκτέλεση
  • Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν μεσα σε μια λεκανη και κανουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα.

Μπορουμε ολη τη διαδικασια να την κανουμε και στο μιξερ με τους γαντζους για ζυμωμα.

  • Ριχνουμε το  ηλιελαιο, τη λιωμενη μαργαρινη,το γαλα και τα αυγα χτυπημενα.
  • Προσθετουμε το μαχλεπι,την παπρικα και το αλατοπιπερο.
  • Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχουμε μια ζυμη μαλακια και ευπλαστη.
  • Πλαθουμε  μακρια κορδονια τα οποια κοβουμε σε μπαστουνακια ή πλαθουμε στρογγυλα κουλουρακια.
  • Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους και βαζουμε τα μπατον σαλε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
  • Τα ψηνουμε στον προθερμασμενο φουρνο αρχικα για 15 λεπτα.
  • Τα βγαζουμε απο το φουρνο,τα αλοιφουμε με το αυγο και πασπαλιζουμε το σουσαμι ή το τυρι.
  • Τα ξαναψηνουμε για λιγο μεχρι να ροδισει η επιφάνειά τους και η παρμεζανα.
img_3008_420_01

Καλή Επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 12852
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 26-10-2010 08:55
 
Α, είναι καταπληκτικά αυτά τα μπατόν σαλέ. 
Μπαίνουν άμεσα στα αγαπημένα ώστε να ετοιμαστούν το Σκ. 
Θα κρατάνε καμιά βδομάδα κλεισμένα σε κουτί, έτσι δεν είναι, Μαργαρίτα?
 
Flora
2. 26-10-2010 09:38
 
Λατρεύω τα μπατόν σαλέ και αυτά φαίνονται τελεια!! Μπαίνουν ήδη στα αγαπημένα και στο προγραμμα για άμεση εκτέλεση!
 
vago
3. 26-10-2010 13:33
 
Πράγματι φαίνονται νοστιμότατα! Αντί όμως για μαργαρίνη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτικό βούτυρο?
 
soultana
4. 26-10-2010 13:46
 
Δε ξερω να σου απαντησω ποια θα ειναι υφη της ζυμης....αν δοκιμασεις μας λες. 
Φλωρα ναι διατηρουνται αρκετα.Κανενα προβλημα.
 
margarita79
5. 26-10-2010 14:07
 
Είναι το αγαπημένο σνακ του άντρα μου! Οπότε το να μπουν στα αγαπημένα είναι γεγονός αναμφισβήτητο!!! :grin
 
linmak88
6. 26-10-2010 15:58
 
μιαμι ;) ουισκάκι είναι αυτό δίπλα; το τσούζουμε το τσούζουμε ; ;) ;)
 
ArXoS
7. 26-10-2010 16:35
 
εγω??οπωσδηποτε.... :grin  
Για σενα το εβαλα βρε!!!
 
margarita79
8. 27-10-2010 19:46
 
Eμείς τα τσακίζουμε τα μπατόν σαλέ με ουϊσκάκι, και την έψαχνα τη συνταγή. Για πες μου Μαργαρίτα, γιατί δεν έχω μίξερ για ζύμη. Στο χέρι λες να γίνεται καλή? Έχω σκοπό να φτιάξω μισή δόση αύριο που δεν δουλεύω.
 
Ranja
9. 27-10-2010 19:48
 
Α! Επίσης δεν έχω μαχλέπι! Είναι ζωτικής σημασίας? Με τι να το αντικαταστήσω?
 
Ranja
10. 28-10-2010 10:40
 
Ρανια μου μπορεις να τα κανεις χωρις μιξερ.Κανενα προβλημα.Οσο για το μαχλεπι...εμενα μου αρεσει θεωρω οτι δινει πολυ ωραια γευση.Αν δεν εχεις μη βλαεις αλλα σιγουρα λιγο χανουν.Καλη επιτυχία!
 
margarita79
11. 28-10-2010 20:05
 
Εξαιρετική αυτή η συνταγή!!! Και εγώ νομίζω ότι τη διαφορά στη γεύση πρέπει να την δίνει το μαχλέπι. Ράνια μπορείς να βάλεις και γλυκάνισο, αλλά θα είναι εντελώς αλλιώτικα!!
 
YANNA
12. 30-10-2010 13:36
 
Προμηθεύτηκα και μαχλέπι! Βέβαια πάλι ξέχασα κάτι, το σουσάμι ή παρμεζάνα. Anyway, θα τρίψω άλλο αλμυρό τυράκι πολύ λεπτό και θα κάνω τη δουλειά μου αν δεν βαρεθώ να βγω να πάρω. Θα ξεκινήσω με μισή δόση, ελπίζω να αξιωθώ ώς το βραδάκι που είναι η ώρα του... ποτού!
 
Ranja
13. 20-09-2019 12:18
 
εγώ δεν βάζω μαχλέπι αλλά βάζω παρμεζάνα και μέσα.Θα δοκιμάσω και με μαχλέπι.Ευχαριστούμε.
 
martri5

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/10/10 )