Συνοδέυουν ιδανικά το ουισκάκι ή την μπυρα μας! Υλικά - 1 κιλό αλευρι για ολες της χρησεις
- 250 γρ.μαργαρινη λιωμένη (σε χαμηλη θερμοκρασια)
- 250μλ ηλιελαιο
- 250 μλ γαλα
- 2 αυγα
- 1/2 φακελακι μπεικιν
- Λιγο μαχλεπι κοπανισμενο
- 1 κοφτο κ.γ παπρικα
- 1 κ.σ αλάτι
- Λιγο λευκό πιπερι
Για το γαρνίρισμα
- 2 κροκους για το γυαλισμα
- Λιγη παρμεζανα τριμμενη ή σουσάμι λευκο και μαύρο
Εκτέλεση - Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν μεσα σε μια λεκανη και κανουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα.
Μπορουμε ολη τη διαδικασια να την κανουμε και στο μιξερ με τους γαντζους για ζυμωμα.
- Ριχνουμε το ηλιελαιο, τη λιωμενη μαργαρινη,το γαλα και τα αυγα χτυπημενα.
- Προσθετουμε το μαχλεπι,την παπρικα και το αλατοπιπερο.
- Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχουμε μια ζυμη μαλακια και ευπλαστη.
- Πλαθουμε μακρια κορδονια τα οποια κοβουμε σε μπαστουνακια ή πλαθουμε στρογγυλα κουλουρακια.
- Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους και βαζουμε τα μπατον σαλε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
- Τα ψηνουμε στον προθερμασμενο φουρνο αρχικα για 15 λεπτα.
- Τα βγαζουμε απο το φουρνο,τα αλοιφουμε με το αυγο και πασπαλιζουμε το σουσαμι ή το τυρι.
- Τα ξαναψηνουμε για λιγο μεχρι να ροδισει η επιφάνειά τους και η παρμεζανα.
Καλή Επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 12852 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |