Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα πορτοκαλιού (πολύ λάϊτ!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 22/10/10
Υλικά
  • 24 σαβαγιάρ τα λεπτά (οχι τα πλατια!) σπασμένα σε 4 κομμάτια το καθε ένα.
  • 5 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 1/4 ποτήρια του νερού ζάχαρη απλή
  • 1 1/4 ποτήρια του νερού νισεστέ (κορν φλάουρ)
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
 Για την διακόσμηση
  • 400 γραμ σαντιγί
  • Κουβερτούρα σκουληκάκι (εγώ την βρηκα στ κατ/τα JUMBO!)
  • Κερασάκια Μαρασκίνο από το λικέρ που έφτιαξα...
  • Αμύγδαλα χοντροκομένα και καβουρδισμένα
  • Κόκκινα καραμελάκια
  • Φετάκια η μικρά κυβάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύω τον μισό κρύο χυμό πορτοκαλιού με το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
  • Σε μιά κατσαρόλα, βάζω την ζάχαρη και τον μισό χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί, καλά, και στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα.
  • Προσθέτω στο ζεστό μείγμα το κρύο διαλυμένο μείγμα, και ξαναβάζω στην φωτιά να δέσει όλο μαζι ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μια πάρα πολύ πηχτή κρέμα.
  • Αποσύρω από την φωτιά και ανακατεύω απαλά για να κρυώσει πιο γρήγορα και να μην κάνει πέτσα στην επιφάνεια...
  • Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνω τμηματικά ανακατεύοντας συγχρόνως τα κομμένα σαβαγιάρ .
  • Κατόπιν παίρνω ενα ταψάκι της πίτσας, το βρέχω εσωτερικά (για να μην κολλήσει το μείγμα), και αναποδογυρίζω μέσα σε αυτό όλο το υλικό της κρέμας που είναι ακόμα χλιαρό , και το στρώνω με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο.
  • Το αφήνω εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία , και κατόπιν το βάζω στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα ακόμη.
  • Καλά θα είναι να μείνει μια νύχτα να τραβήξουν και τα σαβαγιάρ τα υγρά και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.
  •  Κατόπιν, σε μιά μεγάλη πιατέλα αναποδογυρίζω το ταψάκι της πίτσας με το μείγμα το κρύο πλέον, και παίρνω την σαντιγί και την στρώνω πλούσια από επάνω και γύρω γύρω..
  • Στολίζω με κερασάκια μαρασκίνο και καραμελάκια και κυβάκια από πορτοκάλι γλυκό κουταλιού, και πασπαλίζω λίγη κουβερτούρα σκουληκάκι και χοντροκομμένα αμύγδαλα.
  • Γύρω γύρω κολλάω και τα τσίπς σοκολάτας, και φτιάχνω και σχέδια σαν τριαντάφυλλο επάνω στην επιφάνεια με τα τσίπς σοκολάτας ή με το γλυκό κουταλιου σε ...φετάκια και η τούρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΥ ΕΟΡΤΆΖΟΝΤΕΣ!!!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6499
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/10/10 )