Τούρτα πορτοκαλιού (πολύ λάϊτ!) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Παρασκευή, 22/10/10 |
Υλικά - 24 σαβαγιάρ τα λεπτά (οχι τα πλατια!) σπασμένα σε 4 κομμάτια το καθε ένα.
- 5 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 1 1/4 ποτήρια του νερού ζάχαρη απλή
- 1 1/4 ποτήρια του νερού νισεστέ (κορν φλάουρ)
- 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για την διακόσμηση
- 400 γραμ σαντιγί
- Κουβερτούρα σκουληκάκι (εγώ την βρηκα στ κατ/τα JUMBO!)
- Κερασάκια Μαρασκίνο από το λικέρ που έφτιαξα...
- Αμύγδαλα χοντροκομένα και καβουρδισμένα
- Κόκκινα καραμελάκια
- Φετάκια η μικρά κυβάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση - Σε μια λεκανίτσα ανακατεύω τον μισό κρύο χυμό πορτοκαλιού με το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
- Σε μιά κατσαρόλα, βάζω την ζάχαρη και τον μισό χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί, καλά, και στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα.
- Προσθέτω στο ζεστό μείγμα το κρύο διαλυμένο μείγμα, και ξαναβάζω στην φωτιά να δέσει όλο μαζι ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μια πάρα πολύ πηχτή κρέμα.
- Αποσύρω από την φωτιά και ανακατεύω απαλά για να κρυώσει πιο γρήγορα και να μην κάνει πέτσα στην επιφάνεια...
- Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνω τμηματικά ανακατεύοντας συγχρόνως τα κομμένα σαβαγιάρ .
- Κατόπιν παίρνω ενα ταψάκι της πίτσας, το βρέχω εσωτερικά (για να μην κολλήσει το μείγμα), και αναποδογυρίζω μέσα σε αυτό όλο το υλικό της κρέμας που είναι ακόμα χλιαρό , και το στρώνω με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο.
- Το αφήνω εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία , και κατόπιν το βάζω στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα ακόμη.
- Καλά θα είναι να μείνει μια νύχτα να τραβήξουν και τα σαβαγιάρ τα υγρά και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.
- Κατόπιν, σε μιά μεγάλη πιατέλα αναποδογυρίζω το ταψάκι της πίτσας με το μείγμα το κρύο πλέον, και παίρνω την σαντιγί και την στρώνω πλούσια από επάνω και γύρω γύρω..
- Στολίζω με κερασάκια μαρασκίνο και καραμελάκια και κυβάκια από πορτοκάλι γλυκό κουταλιού, και πασπαλίζω λίγη κουβερτούρα σκουληκάκι και χοντροκομμένα αμύγδαλα.
- Γύρω γύρω κολλάω και τα τσίπς σοκολάτας, και φτιάχνω και σχέδια σαν τριαντάφυλλο επάνω στην επιφάνεια με τα τσίπς σοκολάτας ή με το γλυκό κουταλιου σε ...φετάκια και η τούρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΥ ΕΟΡΤΆΖΟΝΤΕΣ!!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6499 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/10/10 )
|