Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες πικάντικες στο τηγάνι
Χοιρινές μπριζόλες πικάντικες στο τηγάνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 27/10/10
pikantikes_xoirines
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • ½ κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 5-6 αστεροειδής γλυκάνισους σπασμένους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλάκι και φτιάχνετε ένα είδος πάστας. Με αυτή αλείφετε τις μπριζόλες καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνετε αεροστεγώς κλεισμένες στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά από βραδύς), ώστε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους και να ποτίσουν το κρέας.
  • Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο έξτρα ελαιόλαδο μέχρι οι μπριζόλες να είναι έτοιμες.
pikantikes_xoirines1

Συνοδεύετε ιδανικά με μπασμάτι ή πράσινη σαλάτα ώστε να μπορούν να σβήσουν την αψάδα των μπαχαρικών.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14014
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 29-10-2010 15:39
 
Μμμ..νόστιμες....τις κάνω κι εγώ σχεδόν έτσι μόνο που σβήνω με λευκό κρασί!
 
Marinaki
2. 29-10-2010 21:56
 
Με όλα αυτά τα αρώματα,και ειδικά με τον αστεροειδή γλυκάνισο, φαντάζομαι θα είναι καταπληκτικές αυτές οι μπριζόλες Flo!!!! Μπράβο!!!!!!!!!
 
YANNA
3. 31-10-2010 14:02
 
:upset :upset εγώ πάντως το μαχαιροπηρουνο που έχεις δίπλα δεν το χρειάζομαι :roll την τσακίζω και με τα χέρια :eek :eek
 
mariaZ
4. 31-10-2010 19:27
 
Πράγματι με τόσα αρώματα γίνεται να μην είναι οι μπριζόλες σου τέλειες? 
Και ευτυχώς από αυτή τη συνταγή κανά δυο υλικά μου λείπουν. Ξέρεις αυτό το κάνω πάντα. Μετράω στις συνταγές σου τι μου λείπει.
 
voula
5. 01-11-2010 07:54
 
χε, χε, χε...γρήγορα στα μπαχαράδικα, Βούλα...μη αμελήσεις να τις φτιάξεις, είναι εξαιρετικά αρωματικές, ελαφρώς πικάντικες και πολύ πολύ νόστιμες!!! 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :zzz
 
Flora
6. 02-11-2010 12:29
 
Καταπληκτικές Φλώρα μου - αλλά επειδή εγώ δεν πολυτηγανίζω εώς καθόλου δηλαδή... μπορώ να τις κάνω σε γάστρα;
 
linmak88
7. 03-11-2010 13:35
 
Πω πω νοστιμιάαα, φαντάζομαι γεύση. Κι εγώ με ένα μπασμάτι θα τις συνόδευα. 
linmak88 εσύ ψήσε τις μπριζόλες στο τεφάλ χωρίς καθόλου λάδι, ούτως ή άλλως θα κατεβάσουν το δικό τους λίπος.
 
sgr
8. 05-11-2010 18:12
 
linmak88, σε καμία περίπτωση οι μπριζόλες δεν γίνονται τηγανιτές, έτσι όπως περιγράφω. Το αντίθετο...ψήνονται σωτέ. Αν τις βάλεις σε γάστρα, θα βγάλουν υγρά και ουσιαστικά θα βράσουν, δεν θα πάρουν χρώμα και θα τις ψήνεις για τουλάχιστον 1 ώρα, ενώ με αυτόν τον τρόπο σε 20\' είναι έτοιμες!!!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/10/10 )