Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ κρασιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τρίτη, 26/10/10

To κέϊκ αυτό το έφαγα στις Σάπες του νομού Ροδόπης - όταν έκανα εκεί το παιδαγωγικό μου - από την κα Αφροδίτη μια εξαιρετική μαγείρισσα και νοικοκυρά! Βρήκα τη συνταγή χαμένη μέσα σ'ένα βιβλίο της σχολής και σας την παραθέτω αυτούσια!

Υλικά:
  • 1 Βιτάμ
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 3 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμά ή
    1 κουβερτούρα λιωμένη για γλάσο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινισμένο, τέλος προσθέτουμε το κρασί, το κακάο και τη κανέλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 45’ στους 200˚C.

Πασπαλίζουμε το κέικ αφού κρυώσει με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4405
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 29-10-2010 22:03
 
Το ξέρω αυτό το κέικ, και είναι πάρα πολύ ωραίο χωρίς όμως το κακάο. Θα το φτιάξω λοιπόν Λίνα και με την δική σου εκδοχή οπωσδήποτε!!!
 
YANNA
2. 31-10-2010 14:04
 
Ακουγεται υπέροχο!!! Μπράβο Λινάκι ;) Εννοείται οτι θα το δοκιμάσουμε (οταν τελειώσω με αυτή τη ριμάδα τη δίαιτα!!!! :p :p )
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/10/10 )