Αγόρασα παπαρουνόσπορο χωρίς να γνωρίζω τη χρήση του. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι όλοι σχεδόν τον προτείνουν μέσα σε μάφιν. Ιδού η συνταγή! Υλικά - 260 ml ελαιόλαδο και 2 κουταλιές για το ταψί
- 3 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο (τον έχουμε βάλει σε χλιαρό γάλα για είκοσι λεπτά πριν φτιάξουμε τα μάφιν και τον έχουμε στραγγίξει)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 500γρ. φαρίνα
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση - Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια βάζουμε τα αρωματικά μας και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι (με το μπέικιν αφού τα έχουμε κοσκινίσει μαζί) και το γιαούρτι.
- Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σε ταψάκι με θήκες για μάφιν αλείφουμε ελάχιστο λάδι, για να ξεκολλάνε πιο εύκολα. Γεμίζουμε από το μείγμα περίπου τα 2/3 κάθε θήκης. Από πάνω ρίχνουμε λίγο παπαρουνόσπορο επιπλέον.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά με 25 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο... εγώ τα ήθελα πιο ξεροψημένα και τα άφησα και λίγο παραπάνω).
Ιδανικά για πρωινό, ελαφριά και σχετικά άγλυκα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6195 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |