Το έφτιαξα του Αγίου Δημητρίου και δεν ήξερα να φτιάξω διπλή δόση!! Τόσα πράγματα τους έφτιαξα και από αυτό δεν έμεινε ...ΤΙ ΠΟ ΤΑ!!! δεν πρόλαβα ούτε να το δοκιμάσω...!!!
Τα υλικά μας: - 1 1/2 κιλό σε 1 κομμάτι μονοκόμματο , χοιρινό από σπάλα η καρέ ή μπούτι χωρίς κόκαλο,
- 150 γρ. κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα κομμένο σε μικρά ζαράκια...
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 2-3 κουταλάκια ου γλυκού πικάντικη μουστάρδα,
- ψιλοκομμένες ροδέλες από κόκκινη και πράσινη πιπεριά,
- μερικά φετάκια λεπτοκομμένο καρότο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη λίγη για την απέξω πλευρά του ρολού
Αν θέλουμε το κάνουμε στην γάστρα και δεν βάζουμε λαδόκολλα. Αν θέλουμε να μην το φτιάξουμε στην γάστρα μας, χρειάζεται διπλή λαδόκολλα και απαραίτητα σπάγκο βαμβακερό για δέσουμε το ρολό και το δεματάκι της λαδόκολλας. - 1 γάστρα ή ένα ταψάκι ανάλογα πως θα το φτιάξουμε..
Εκτέλεση: - Χαράζουμε κατά μήκος το μπούτι χωρίς να το κόψουμε βαθειά και το πλαταίνουμε, το ανοίγουμε στα δύο ώστε να μπορεί να τυλιχτεί ρολό 1 1/2 φορά, (αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε 2 ρολάκια).
- Το αλατοπιπερώνουμε και ριγανίζουμε ελαφρά από την εξω ή και από την μέσα πλευρά.
- Με ένα κουταλάκι το αλείφουμε με μουστάρδα.
- Τοποθετούμε κατόπιν κατά μήκος περίπου στο μέσον ,το σκόρδο και το τυρί τα ψιλοκομμένα λαχανικά, και το δένουμε προσεκτικά με τον σπάγκο, για να μην ανοίξει και χυθούν έξω τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε λίγο απ’εξω, και το τοποθετούμε στην ελαφρά λαδωμένη γάστρα μας και το σκεπάζουμε,
ή αν το κάνουμε γκιούλμπασι το τυλίγουμε με την λαδόκολλα, και το δένουμε σφιχτά. - Το ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
- Κατόπιν επειδή θα έχει βγάλει πολλά υγρά, και δεν θα έχει χρώμα, βγάζουμε εντελώς την λαδόκολλα , καθαρίζουμε από τους σπάγκους, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15΄ώρας περίπου στο γκριλ στους 250ο Κελσ.
Αν το θέλουμε πιο μαλακό δεν το ψήνουμε στο γκριλ, αλλά βγάζουμε το ζουμάκι και το δένουμε με λίγο νισεστέ περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού και έχουμε μιά ωραιότατη σάλτσα ψητού. - Το τεμαχίζουμε σε φετούλες, και του ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα ψητού που φτιάξαμε.
Γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας, ή πατάτες ψητές ή λευκό πιλάφι, και έχουμε εναν υπέροχο μεζέ για μπυρίτσα Να την πιείτε στην Υγειά μου!!!!
Γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Στην γέμιση, εκτός από το τυρί και το σκορδάκι, μπορούμε να βάλουμε πιπεριές, καροτάκια, μπέικον ή ότι άλλο μας αρέσει. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 32596 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |