Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρουλοντολμάδες Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από conan30   
Τετάρτη, 03/11/10
188_420
Υλικά
Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
  • 2 μεγαλα μαρουλια
  • 2 μεγαλα κρεμμυδια ξερα
  • 1 ποτηρακι κρασιου σχεδον γεματο ρυζι καρολινα
  • 1 αυγο
  • 5-6 κ.σουπας μαιντανο
  • αλατι πιπερι
  • λαδι
Για την κρεμα
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • 5 κ.γλυκου κορν-φλαουρ
  • αλατι
  • ζωμο απο τα ντολμαδακια
Εκτελεση
  • Κοβουμε το κοτσανι απο τα μαρουλια και αρχιζουμε ενα ενα φυλλο να το μαδαμε.
  • Τα πλενουμε καλα, και, αφου εχουμε βαλει στη φωτια μια κατσαρολα με νερο να ζεσταθει, βουταμε μεσα λιγα λιγα φυλλα (4-5) να ζεματιστουν για 1 λεπτο.
  • Στη συνεχεια αφου τελειωσουμε τα εχουμε απλωσει σε μια πιατελα αραια για να μην κολλησουν.
  • Σε μια λεκανιτσα τωρα βαζουμε τον κιμα τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια, μαιντανο και ολα τα υπολοιπα υλικα και τα ανακατευουμε καλα μεχρι να ενωθουν
maroulontolm_420
  • Στη συνεχεια παιρνουμε ενα φυλλο κοβουμε λιγο απο τη στενη μερια του το ασπρο μερος, το ακουμπαμε στον παγκο μας, βαζουμε ενα γεματο κ.γλυκου γεμιση στη μεση του φυλλου και αρχιζουμε να το διπλωνουμε.
  • Στον πατο της κατσαρολας βαζουμε οσα φυλλα δεν ηταν καλα απο την αρχη που τα καθαριζαμε, για να μην μας κολλησουν. Τοποθετουμε κυκλικα στην κατσαρολα τα ντολμαδακια με το κλεισιμο του φυλλου προς τα κατω και αφου τελειωσουμε ριχνουμε νερακι μεχρι να σκεπαστουν, λιγο λαδακι, αλατακι και τοποθετουμε ενα βαρυ πιατο απο πανω τους ωστε οταν βραζουν να μην διαλυθουν.
  • Τα βραζουμε για 40 λεπτα.
  • Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το ζουμακι απο τα ντολμαδακια μας αφου εχουν ηδη βρασει, και το εχουμε σε σιγανη φωτια. Στο μουλτι χτυπαμε ενα αυγο, στη συνεχεια ριχνουμε το λεμονι και το κορν φλαουρ, τα χτυπαμε ολα μαζι και τα ριχνουμε μεσα στο ζωμο ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει η κρεμα.

 Προσοχη: σε χαμηλη φωτια η κρεμα.

Η διαδικασια ειναι πολυ πιο ευκολη με τα μαρουλια απο το λαχανο. Αξιζει να τoυς φτιαξετε και να τους δοκιμασετε.. ειναι νοστιμοτατοι..

Καλη επιτυχια!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4996
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/11/10 )