Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα κυδωνιών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 07/11/10
Το γλυκό αυτό το έφτιαξα για να αξιοποιήσω το περσυνό γλυκό κυδώνι, διότι εφέτος θα φτιάξω φρέσκο μιας και έχω δέντρα. Επίσης το έφτιαξα για τα γενέθλια του γιού μου.
Η ζύμη είναι από την μηλόπιτα την κλασική (ΣΕΟ) όπως την λέω.
Υλικά
  • 300 γραμ αλεύρι που φουσκώνει,
  • 1 τετράγωνο ΒΙΤΑΜ λιωμένο στα μικροκύματα,
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 βάζο του ½ κιλού γλυκό τριφτό κυδώνι αραιωμένο σε σιγανή φωτιά με λίγο νεράκι να μην είναι πολύ πηχτό και να απλώνεται εύκολα στο ταψί.
  • 2 χούφτες αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κουταλιά αλεύρι απλό για το πασπάλισμα του ταψιού.
  • Ελάχιστο βούτυρο που αλείφω το ταψί μου πριν το αλεύρωμα
Εκτέλεση
  • Ανακατεύω τα 5 πρώτα υλικά μου, και φτιάχνω μια μεταξωτή πολύ αφράτη ζύμη που την στρώνω στο ταψάκι μου που προηγουμένως έχω βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι απλό.
  • Στρώνω να πάει η ζύμη παντού πιέζοντας ελαφρά με τα δάκτυλα.
  • Κατόπιν απλώνω με ένα κουτάλι το κυδώνι και το σιρόπι του, ώστε να πάει παντού…
  • Από επάνω πασπαλίζω άψητο αμύγδαλο φιλέ κομμένο, και το ψήνω μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο και η ζύμη γύρω-γύρω.
Καλή επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8976
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 09-11-2010 13:25
 
Πολύ ωραία συνταγή!
 
Marinaki
2. 14-11-2010 02:57
 
Πολύ ωραία συνταγή Κα Αρετή. Και έτσι αξιοποιούμε και το γλυκό που έχουμε και δεν πάει χαμένο. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι ιδέες
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/11/10 )