Πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα μαρμελάδας …!! |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Κυριακή, 07/11/10 |
Υλικά - 225 νυχάκι ρύζι,
- 1 ½ φλυτζ.τα. νερό
- 960 γραμ ζεστό γάλα
- 1 φλούδα λεμονιού
- 340 γραμ. ζάχαρη απλή,
- 4 αυγά κτυπημένα χωριστά κρόκους από ασπράδια,
- 2 κουτ. σ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
Για την σάλτσα μαρμελάδας
- 1 φλ.τσ. μαρμελάδαπου την ζεσταίνω σε σιγανή φωτιά με :
- ¼ φλυτζ. ζεστό νερό,
και όταν την αποσύρω από την φωτιά προσθέτω : - ¼ φλυτζ. κονιάκ
Εκτέλεση - Βράζω το ρύζι στο νερό μαζί με την φλούδα μέχρι να πιεί το νερό.
- Κατόπιν ρίχνω το ζεστό γάλα που έχω ανακατέψει και την ζάχαρη να βράσουν μαζί.
- Τα ανακατεύω συνέχεια.
- Κτυπώ τους κρόκους και προσθέτω σε αυτούς το νισεστέ διαλυμένο με ½ φλυτζάνι κρύο νερό, και όλα μαζί αυτά τα προσθέτω στο ρύζι που βράζει και ανακατεύω καλά να δέσει.
- Κατόπιν το βγάζω από την φωτιά και πετώ την φλούδα.
- Ξεχωριστά κτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτω στο μείγμα.
- Ακολούθως βουτυρώνω φόρμα , και πασπαλίζω με ζάχαρη + αλεύρι.
- Ρίχνω μέσα σ αυτήν το μείγμα, και φουρνιζω και ψήνω επί 30-45 λεπτά.
- Κατόπιν την σερβίρω γαρνιρισμένη με την σάλτσα της μαρμελάδας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5179 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/11/10 )
|