Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κολοκυθόπιτα Νο.08 (αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα)
Κολοκυθόπιτα Νο.08 (αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 08/11/10
img_3100_420
Υλικά
  • 1 δόση σπιτική ζύμη σφολιάτας ή αλλο φύλλο ετοιμο (χωριάτικο, σφολιάτα κτλ)
  • 1,5 κιλό σάρκα απο κολοκύθα (τριμμένη)
  • 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 4 φρεσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1/2 ματσάκι ανηθο
  • 1 κ.σ δυοσμο ξερό (ή φρεσκο αν έχετε)
  • 200γρ.φετα
  • 150 γρ.ανθότυρο
  • 3-4 κ.σ ρεγκάτο
  • 1 κεσέ γιαουρτι
  • 3 κ.σ λάδι
  • 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • Αλατι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε το φύλλο μας οπως περιγράφεται εδώ
  • Απο το προηγουμενο βραδυ εχουμε τριψει την κολοκλυθα μας ,την εχουμε αλατισει κα την αφηνουμε σε ενα σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα της.Καθε τοσο την στιβουμε με τα χέρια μας και αν θελουμε την τυλιζουμε σφικτα σε μια πετσετα ή τουλι και καθε τοσο το σφίγγουμε να βγαλει τα υγρά.
  • Τσιγαρίζουμε σε λιγο λάδι το ξερο κρεμμύδι να ξανθυνει και το αφηνουμε να κρυώσει.
  • Σε μια λεκανη ψιλοκόβουμε ολα τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε ολα τα υλικα και το κρεμμυδι συν λιγο εξτρα λαδακι και ανακατευουμε.
  • Στρωνουμε το πρωτο φύλο σε λαδωμένο ταψί
  • Απλώνουμε τη γέμιση
  • Καλυπτουμε με το αλλο φυλλο και χαραζουμε την επιφάνεια.
  • Αλοιφουμε την επιφάνεια με λιγο λάδι και ψηνουμε στους 180 -200 βαθμους στην κατω θεση για 1 ωρα περίπου.
img_3069_420img_3071_420

Καλή επιτυχία!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 39377
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-11-2010 07:55
 
Τι πιτα ειναι αυτη αχ τι μας κανεις πρωι πρωι :zzz :upset
 
anna9
2. 11-11-2010 08:55
 
Η αγαπημένη πίτα του καλού μου! Μπορώ να μην την αποθηκεύσω!!!!! :grin
 
linmak88
3. 11-11-2010 09:00
 
Αμάν βρε παιδιά με αυτές τις υπέροχες πίτες...βλέπω το τραγανό τους φύλλο και με πιάνουν τα κλάματα :cry :cry  
Λατρεύω την κολοκύθα και το Σκ υπόσχομαι πως θα στρωθώ στο άνοιγμα φύλλου :roll  
Εύγε Μαργαρίτα!
 
Flora
4. 11-11-2010 15:30
 
Με αυτο το φυλλο εχω σωθει ....ειμαι πολυ περηφανη για αυτες τις πιτουλες :grin  
Νσ τις δοκιμασετε!
 
margarita79
5. 11-11-2010 19:15
 
Για το άνοιγμα του φύλλου δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσω αλλά σίγουρα θα αξιοποιήσω την κολοκύθα που κάθεται τριμμένη στην κατάψυξη! Ευχαριστούμε!!
 
vago
6. 14-11-2010 02:54
 
Πολύ ωραία η πίτα σου Μαργαρίτα. Και εγώ έχω κολοκύθα και θα την κάνω σύντομα.  
Κορίτσια να το δοκιμάσετε το φύλλο , είναι εύκολο και πολύ νόστιμο. κρίμα ν΄αγοράζετε έτοιμο. Εγώ το κάνω από την προηγούμενη , τ΄αφήνω στο ψυγείο και την άλλη μέρα το κάνω και είναι θαύμα.
 
voula
7. 16-11-2010 07:25
 
:eek :eek καιρό είχα να έρθω απο εδώ και βλέπω θαυματα!!!! Την κίτρινη κολοκύθα δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ (γιατί πάντα έβρισκα γλυκές συνταγές) με αυτήν εδώ την συνταγή όμως αλλάζει το πράγμα!!! Ελπίζω να βρω μια γρήγορα
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός