Μια συνταγή για μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα ιδανικά για τα Χριστούγεννα αλλά όχι μονό μπορούν να γίνουν και γεμιστά με μαρμελάδα και μετά βουτηγμένα μέσα σε κουβερτούρα αλλά και και με ζαχαρόπαστα !!!!! είναι τόσο νόστιμα και εύκολα που τα κάνω συνεχώς !!!!!!!! Υλικά - 500 γρμ. φυτινη
- 250 γρμ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα
- 1 κουτ. του γλυκού μπεικ παουτερ
- Άρωμα τις αρεσιάς μας (βανίλια, κονιάκ, πορτοκάλι κτλ)
- Αλεύρι μπλε παρά μια χούφτα
.. και αν τα βουτήξουμε σε σοκολάτα θέλουμε και
Εκτέλεση - Χτυπάμε την φυτίνη με την ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε τα αυγά και μετά την σόδα, το μπεκιν το άρωμα και το αλεύρι
- Ζυμώνουμε…. κάνουμε ένα φύλλο 1 εκ περίπου και κόβουμε με κουτ πατ
- ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφριά
Αλεύρι μπορεί να μας πάρει και την μια χούφτα που έχουμε κρατήσει. Θα δούμε, ανάλογα πόσο εύκολα μας ανοίγει το φύλλο Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 19394 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |